Stoops: ‘Einde rivaliteit Oklahoma – Texas is mogelijk’

Door

De naderende verhuizing van diverse powerhouses in de NCAA Football wereld lijkt er ook voor te zorgen dat diverse rivaliteiten gaan verdwijnen. Geen probleem, stelt Oklahoma-head coach Bob Stoops.

Waar zijn school er hevig aan zit te denken om de overstap te maken naar de PAC 12 conference, hebben de eindverantwoordelijken bij Texas dat nog niet.

,,De wereld vergaat niet wanneer beide scholen in een andere conference terecht komen,” maakte Stoops (links op de foto) dinsdag duidelijk. ,,Natuurlijk, niemand wil dat horen, maar zaken veranderen in het leven. En als die zaken veranderen moet je er maar proberen om mee te gaan.”

De rivaliteit tussen beide scholen, The Red River Rivalry, gaat zo’n 111 jaar terug. Het jaarlijks festijn wordt afgewerkt in de Cottown Bowl gedurende de Texas State Fair. Beide scholen krijgen vijftig procent van de kaarten en zodoende levert dit al jaren lang een fantastische sfeer op.

,,Natuurlijk zou het mooi zijn als we die wedstrijden kunnen behouden, maar anders houdt het op. Ik sta achter de plannen van David Borren, president van de universiteit. Hij heeft het beste voor met de school en hem volg ik dan ook blind.”

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen