NCAA Championship Game – Players 2 Watch

Door

 

Sam Dekker.
Sam Dekker.

Het is eindelijk zover: de NCAA National Championship Game. Duke en Wisconsin zullen het vannacht uitvechten. Vandaag nemen we een kijkje naar matchups waar je naar uit kan kijken in de wedstrijd. In het speciaal nemen we ook een kijkje terug naar de wedstrijd tussen Duke en Wisconsin op 8 december. De recap van die wedstrijd zie je hier.

Jahlil Okafor vs Frank Kaminsky

Frank Kaminsky en Jahlil Okafor waren dit jaar de beste twee spelers in de NCAA. Kaminsky won de AP Player of the Year titel met 59 uit 64 stemmen. Okafor kreeg de andere vijf. Okafor zal waarschijnlijk zijn revanche halen in de NBA Draft waar hij wordt gezien als een top twee pick en Kaminsky als een ‘lottery pick’.

Op 8 december stonden de twee tegenover elkaar. Kaminsky scoorde zeventien punten, Okafor dertien. Kaminsky zag er sterker uit en zorgde er voor dat Okafor in de problemen kwam qua personal fouls. Eigenlijk is dat ook de strategie die Kaminsky vannacht moet volgen terwijl Okafor moet zorgen dat hij zijn extra twintig kilo gebruikt om Kaminsky geen ruimte te geven.

NCAA Championship Game

Justise Winslow vs Sam Dekker

Justise Winslow en Sam Dekker zijn bijna elke wedstrijd belangrijker geworden. Aan het begin van het seizoen waren ze beiden ondersteunende spelers voor hun teams, maar in de NCAA Tournament hebben ze laten zien dat ze bepalende spelers kunnen zijn. Winslow was in de Sweet 16 tegen Utah bepalend met 21 punten. Dekker was tegen Arizona goed voor 27 belangrijke punten.

Op 8 december waren de twee niet heel erg aanwezig. Beide spelers waren goed voor maar vijf punten. Toch was het Winslow die meer indruk maakte, vooral op verdedigend gebied. Dekker is verdedigend niet sterk en moet het dus hebben van aanvallende krachten. Om deze matchup te winnen zal hij dus weer een ‘career performance’ neer moeten zetten met minimaal twintig punten.

NCAA Championship Game

Overige matchups

Er zijn ook nog andere mooit matchups. Op de point guard positie gaat het tussen Bronson Koenig van Wisconsin en Tyus Jones. Koenig is in principe de betere speler, maar Jones heeft bewezen beter te zijn op bepalende momenten in de wedstrijd.

Op de positie van Small Forward gaat het tussen Nigel Hayes en Matt Jones. Jones is de zwakste schakel van de vijf startende spelers voor Duke en dus kan dit nog wel eens een bepalende matchup worden.

En als dit allemaal nog niet genoeg is, geniet hier van een hype video van de NCAA Championship Game. Veel kijkplezier gewenst.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen