Auburn claimt SEC titel na winst op Mizzou

Door

SEC Championship - Missouri v AuburnTerwijl de meeste aandacht uitging naar de wedstrijden in de ACC en de Big Ten, werd er in de Georgia Dome gestreden om het SEC kampioenschap.

Een week na de onwaarschijnlijke zege in de Iron Bowl, waren de [3] Auburn Tigers (12-1) ook deze week de sterkste. De ploeg uit Alabama versloeg de [5] Missouri Tigers (11-2) in een zinderende finale met 59-42.

Running game

Het sterkste wapen van Auburn, de running game, werd optimaal gebruikt tegen Mizzou. Van de acht (!) running touchdowns in de hele wedstrijd, scoorde Auburn er zeven. Eindbaas van de dag was Tre Mason, die met 304 yards goed was voor vier touchdowns. Hieronder # 4 van Mason, die met een staaltje beastmode de lakse verdediging van Mizzou afstraft.

De vierde TD van Mason. ''Putting the team on his back''
Tre Mason ”putting the team on his back.” 

Hadden die andere Tigers dan helemaal niks in te brengen? Dat wel. Tot het derde kwart golfde het spel op en neer. Missouri quarterback James Franklin (21-37, 303 yards, 3 TD) vond tweemaal Dorial Green-Beckham (hoewel de eerste TD eigenlijk niet geteld had mogen worden) en één keer Marcus Murphy in de endzone en sprintte zelf ook nog een keer voor een touchdown. Als we het toch over touchdowns hebben, hier de enige receiving TD van Auburn.

De tandem Marshall-Coates voor de enige receiving TD voor Auburn
De tandem Marshall-Coates voor de enige receiving TD voor Auburn

Bowl games

Het ziet er voorlopig naar uit dat de Auburn Tigers zich mogen opmaken voor een tripje naar de BCS Championship game. Anders mag het team als de kampioen van de SEC naar de Sugar Bowl. Voor de Missouri Tigers behoren de Capital One, Cotton en de Outback bowl nog tot de mogelijkheden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen