Warriors weer voor schut gezet, Memphis dankzij Crowder langs Nets

Door

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht kwamen er 10 teams in actie en werden de Golden State Warriors voor het tweede duel op rij voor schut gezet.


ZONDAG 27 OKTOBER


GOLDEN STATE WARRIORS OOK DOOR THUNDER VAN DE MAT GEVEEGD

De Warriors zijn, op zijn zachtst gezegd, niet zo goed begonnen aan het seizoen. Drie dagen geleden begonnen de Warriors tijdens het eerste duel ooit in Chase Center met een nederlaag tegen de Clippers (141-122) en ook afgelopen nacht ging het niet helemaal volgens plan. Sterker nog: de NBA-finalist van de afgelopen seizoenen werd flink voor schut gezet. De Thunder, waar toch niet extreem veel van wordt verwacht en die het seizoen opende met twee nederlagen (vs de Jazz en Wizards), bleken in eigen huis veel te sterk te zijn. De Wizards hadden een dag daarvoor met 85-97 weten te winnen van de Thunder, maar de Warriors kwamen er een dag later vanaf het begin niet aan te pas.

Vanaf het eerste kwart (20-35) was het al een eenzijdig duel en was het vooral verdedigend gezien vrij dramatisch wat de Warriors lieten zien. Of zoals Draymond Green het verwoord: ‘Right now, we don’t know how to play defense.’. Het verschil was zelfs even meer dan 40 punten. Aan het einde van het duel verkleinden de Warriors nog hun achterstand, maar dat is alleen leuk voor de statistieken. En die statistieken zijn zelfs dan niet leuk voor de Warriors: 92-120. Stephen Curry kwam in 30 minuten tot 23 punten, acht assists en vijf rebounds. Bij de Thunder waren Danilo Gallinari (21 punten) en Dennis Schroder (22 PTS, 8 REB, 6 AST en 4 STL vanaf de bank) de uitblinkers. Veel werk aan de winkel dus voor de Warriors.

CROWDER ZORGT MET BUZZER BEATER VOOR OT-ZEGE GRIZZLIES

We hebben afgelopen nacht de eerste game-winning buzzer beater van het seizoen 2019-20 gezien. En wederom waren het de Nets die (net zoals vs de Timberwolves) in een overtime-duel aan het kortste eind trokken. Een game winner van Jae Crowder zorgde ervoor dat de Nets voor de tweede keer dit seizoen als verliezers van het veld afliepen (1-2). De Grizzlies boekten dankzij deze game winner hun eerste zege van het seizoen. Eerder werd er verloren van de Heat en de Bulls.

Het duel valt eigenlijk simpel samen te vatten. De Grizzlies begonnen goed, de Nets herstelde zich en controleerde vervolgens de wedstrijd en beide teams kwamen uiteindelijk na vier kwarten op hetzelfde aantal punten uit. Dus was er overtime nodig. In deze overtime-periode ging het ook lang gelijk op. Toch leek het met nog drie seconden te gaan in overtime wel beslist te zijn in het voordeel van de Nets. Dit bleek echter bedrog. Met een 133-131 stand besloot Jae Crowder vanaf het midden een driepunter te schieten. Nothing but net. Zo kwam de tweede nederlaag van de Nets en de eerste zege van de Grizzlies tot stand.

Topscorer van het duel was Kyrie Irving (37 PTS, 7 REB en 7 AST), die voor de tweede keer dit seizoen een fantastische wedstrijd van hem in overtime niets zag opleveren. Caris LeVert voegde 28 punten toe, maar het bleek niet genoeg. Grizzlies rookie PG Ja Morant was met 30 punten, vier rebounds en negen assists de topscorer bij de thuisploeg. Morant kent tot nu toe een goede start in de NBA, met dit duel als hoogtepunt.

 

OVERIGE UITSLAGEN

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks: 121-119; C.J. McCollum 35 punten, 6 rebounds, 4 assists, 2 steals

Miami Heat – Minnesota Timberwolves: 109-116; Karl-Anthony Towns 23 punten, 11 rebounds, 4 assists, 2 steals

Charlotte Hornets – Los Angeles Lakers: 101-120; Anthony Davis 29 punten, 14 rebounds, 3 assists, 3 blocks

(Top/Cover Photo: AP Photo/Brandon Dill)

Ook leuk om te lezen