Bankspelers Thunder maken het verschil tegen Mavs

Door

De Oklahoma City Thunder hebben donderdagnacht de stand gelijk getrokken in de Western Conference Finals. Dankzij een 106-110 overwinning in Dallas op de Maverikcs is de stand na twee wedstrijden nu 1-1.

Het grote verschil werd donderdag gemaakt door de bank van OCT. Zij waren goed voor bijna de helft van het aantal punten (50) en kwamen daarmee veel beter voor de dag dan die van de Mavs (29).

,,Het is een goed gevoel om te weten dat je zo’n goede bank achter de hand hebt,” stelde Thunder-coach Scott Brooks na afloop. ,,Ze waren vandaag uitstekend en maakten echt het verschil.”

Dirk Nowitzki, in game 1 de grote uitblinker voor de Mavs, kreeg donderdagnacht weinig steun van zijn team. Zelf schoot de Duitser 10 van zijn 17 pogingen raak en was daarmee goed voor 29 punten, waarvan 16 in het laatste kwart, maar de andere vier starters kwamen niet verder dan 14 rake pogingen uit 39 schoten.

Na afloop wilde Rick Carlisle, coach van de Mavs, het echter hebben over de defense. ,,Als je honderd punten scoort in een playoff game, dan zou dat genoeg moeten zijn voor een overwinning. Dat was het probleem vandaag, we gaven te makkelijk en teveel punten weg.”

Hoewel de Mavs ondermaats presteerden, kreeg Peja Stojakovic met nog 8 seconden op de klok de kans om de wedstrijd nog van spanning te voorzien. Zijn driepunter had de thuisploeg op één punt afstand kunnen brengen, maar die viel niet, waardoor de Thunder de zege pakten.

Zaterdag verhuist het circus naar Oklahoma City, waar game 3 dan gespeeld zal worden van de Western Conference Finals.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Thunder en Mavs:

Foto: femalefan.com

Ook leuk om te lezen