Groot aandeel Thomas in zege Bruins

Door

De Boston Bruins hebben donderdagavond hun eerste uitwedstrijd in de series tegen de Tampa Bay Lightning in winst om weten te zetten. Dankzij hun uitstekend op dreef zijnde goalie Tim Thomas hielden de Bruins hun doel schoon en aangezien ze zelf twee keer wisten te scoren, stapten de mannen van coach Claude Julien met een 2-0 zege van het ijs.

De Bruins waren met een duidelijk doel naar Florida afgereisd voor het derde duel. De ploeg keerde namelijk terug naar hun roots en zorgde er met een ijzersterke verdediging voor dat het veel minder kansen weggaf dan in de vorige twee duels tegen de Lightning. En voor de kansen die er wel ontstonden, konden de bezoekers dus vertrouwen op hun goalie.

Ondanks de defensieve aanpak kwamen de Bruins toch snel op voorsprong. Ruim een minuut nadat de scheidsrechter het startsein voor dit duel had gegeven, wist David Krejci de puck na een fraaie schijnbeweging al achter Lightning-goalie Dwayne Roloson te werken.

Na deze vroege goal liep de thuisploeg dus direct achter de feiten aan. „We maakten één fout en daar hebben we de prijs voor moeten betalen,” aldus Lightning-coach Guy Boucher. „We moesten vanaf het begin meteen in de achtervolging. Achteraf bleek dit een wedstrijd die beslist zou worden door één fatale fout. En die maakten wij dus in het begin.”

In het restant van de wedstrijd viel er nog één goal te noteren. Halverwege de derde periode was het namelijk Andrew Ference die de voorsprong van de Bruins wist te verdubbelen. Hiermee was het duel in feite al beslist, want de verdediging van de bezoekers bleef georganiseerd spelen en gaf de Lightning weinig tot geen kansen meer.

Julien toonde zich een tevreden coach: „We speelden sterker en maakten betere beslissingen. We leken ons meer bewust van wat erop het spel stond. Vergeleken met de vorige wedstrijd, toen we erg slordig speelden, hebben we ons uitstekend hersteld.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Lightning en de Bruins:

Foto: daylife.com

 

Ook leuk om te lezen