Forbes: Belichick best verdienende coach

Door

Wie zich in de Verenigde Staten binnen wil coachen, doet er goed aan het ijshockey en honkbal te mijden. Want in het football en basketball wordt, althans volgens Forbes magazine, door de coaches het grote geld verdiend.

Met acht opwachtingen in de playoffs en drie Super Bowl-titels gedurende elf seizoenen als coach van de New England Patriots, zal het geen verrassing zijn dat Bill Belichick de lijst aanvoert. Hoewel de Patriots nooit officieel naar buiten zijn gekomen met het salaris van de hoofdcoach, wordt door financiele insiders algemeen  aangenomen dat hij rond de $7,5 miljoen op jaarbasis toucheert.

Belichick wordt op de voet gevolgd door Mike Shanahan (Washington Redskins) en Pete Carroll (Seattle Seahawks), die beiden goed zijn voor zeven miljoen per jaar. Dat gaat ook de eerste basketball-coach op de lijst het komende seizoen verdienen. Boston Celtics-coach Doc Rivers, die vorige week een nieuwe vijfjarige verbintenis tekende, zal per jaar eveneens zeven miljoen gaan cashen.

Chicago Bears-coach Lovie Smith, met een kersverse contractverlenging in de achterzak, moet het met een miljoentje minder doen. Hij bevindt zich echter in goed gezelschap: zowel Gregg Popovich (San Antonio Spurs) als Mike D’Antoni (New York Knicks) verdient $6 miljoen per jaar – tweeeneenhalve ton meer dan Ken Whisenhunt van de Arizona Cardinals.

Aangetekend moet echter worden dat de meest verdienende coach van allemaal twee weken geleden met pensioen is gegaan. Naar verluidt was Los Angeles Lakers-coach Phil Jackson goed voor twaalf miljoen dollar per jaar.

De volledige Top 10

  1. Bill Belichick (New England Patriots) – football – $7.5 miljoen
  2. Mike Shanahan (Washington Redskins) – football – $7 miljoen
  3. Doc Rivers (Boston Celtics) – basketball – $7 miljoen
  4. Pete Carroll (Seattle Seahawks) – football – $7 miljoen
  5. Gregg Popovich (San Antonio Spurs) – basketball – $6 miljoen
  6. Lovie Smith (Chicago Bears) – football – $6 miljoen
  7. Mike D’Antoni (New York Knicks) – basketball – $6 miljoen
  8. Ken Whisenhunt (Arizona Cardinals) – football – $5.75 miljoen
  9. Tom Coughlin (New York Giants) – football – $5.25 miljoen
  10. Mike Tomlin (Pittsburgh Steelers) – football – $5 miljoen

Foto: itiswhatitis.weei.com

 

Ook leuk om te lezen