Jones is op zijn plek in New York

Door

De start die Andruw Jones heeft gemaakt bij de New York Yankees geeft hoop voor de toekomst. De 33-jarige Nederlander, goed voor meer dan 400 homeruns in zijn carrière, had de laatste jaren niet de meest succesvolle seizoenen achter de rug.

Vooral de laatste drie seizoenen maakte Jones een mindere periode door. Hij versleet drie teams en zijn jaar bij de LA Dodgers liep uit op een mislukking. Jones krabbelde vorig seizoen uit het dal bij de Chicago White Sox en kwam zelfs tot 19 homeruns.

De Yankees haalden Jones binnen met het idee dat hij een ideale bankspeler is die alleen in actie komt wanneer de tegenstander een linkshandige werper de heuvel op stuurt.

De verwachting dat hij weinig speeltijd zou gaan krijgen lijkt voorlopig niet uit te komen.

Van de 42 wedstrijden die de Yankees tot dusver speelden, kwam Jones er 17 van in actie. Dat is iets minder dan de helft.

Zijn debuut voor de Pin Stripes kon niet beter. Op 5 april (tegen de Minnesota Twins) sloeg Jones in zijn eerste slagbeurt tegen leftie Brian Duensing direct een homerun. Een dag later was de Nederlander opnieuw belangrijk met een RBI double.

Zo maakte Jones direct indruk tijdens zijn entree in ‘the Big Apple’. Enkele wedstrijden mocht Jones zelfs optreden als DH (aangewezen slagman).

Na de series tegen de Boston Red Sox, waarin de Yankees werden gesweept in eigen huis, had hij een .237 batting average, nadat hij tegenover leftie Jon Lester zijn tweede homerun van het seizoen noteerde.

De start van het seizoen is voor Jones dus goed begonnen en hij lijkt daarmee op zijn plek te zijn in New York.

Foto: si.wsj.net

Ook leuk om te lezen