Blackhawks leggen Crawford voor drie jaar vast

Door

De Chicago Blackhawks hebben goalie Corey Crawford beloond voor zijn uitstekende rookie-seizoen. De jongeling, die aanvankelijk zou starten als tweede keeper achter Marty Turco maar zichzelf al snel tot eerste keus bombardeerde, tekende donderdag een contract dat hem de komende drie seizoenen acht miljoen dollar gaat opleveren.

De afgelopen zomer in Chicago werd gekenmerkt door het feit dat de club, om onder de salary cap te geraken, liefst twaalf miljoen dollar aan spelerssalarissen diende te lozen. Het resulteerde in het noodgedwongen vertrek van onder anderen Kris Versteeg, Dustin Byfuglien, en uiteindelijk ook goalie Antti Niemi.

Deze zomer zal een stuk rustiger verlopen, en met het vastleggen van Crawford is alvast de grootste hobbel genomen.

,,De goalie is de belangrijkste positie in het ijshockey”, legt manager Stan Bowman uit. ,,En het was belangrijk voor ons dat we daar wat continuiteit creeerden. De voorbije jaren hadden we ieder seizoen een andere keeper, en het is een goede zaak dat we dat nu hebben kunnen stoppen. Crawford heeft een fantastisch seizoen gespeeld, en we zijn enthousiast over zijn toekomst.”

Enthousiast is ook de kersverse miljonair zelf. ,,Dit betekent veel”, aldus de 26-jarige goalie, die goed was voor 33 overwinningen (waaronder vier shutouts) en een gemiddelde van 2.3 goals per wedstrijd tegen. ,,Ik wilde bij de Blackhawks blijven, en de club wilde me behouden. Ik ben blij dat het zo snel rond is. Ik kan me nu focussen op het komende seizoen.”

Rond is de selectie van de Blackhawks echter nog allerminst. Troy Brouwer, Chris Campoli, Michael Frolik, Tomas Kopecky en Viktor Stalberg hebben aflopende contracten.

Foto: chicagonow.com

 

Ook leuk om te lezen