Detroit Red Wings langs New Jersey Devils

Detroit Red Wings v New Jersey Devils

De Detroit Red Wings handhaven zich bovenin de Eastern Conference. In New Jersey waren de Red Wings met 1-3 te sterk voor de Devils. Detroit besliste de wedstrijd pas heel laat in de derde periode.

In de eerste periode schoot Detroit acht keer op goal, terwijl New Jersey niet verder kwam dan vier schamele schoten. Het geringe aantal schoten bleek een voorbode voor het vervolg van de wedstrijd. Ondanks het minder aantal schoten, was het New Jersey dat als eerste en enige scoorde in de eerste periode. Andy Greene maakte de goal op de powerplay.

In de tweede periode kwamen zowel de Red Wings als de Devils tot hetzelfde aantal schoten als in de eerste periode; acht om vier. Vlak voor het verstrijken van de tijd in die periode maakte Joakim Andersson er 1-1 van. In de derde periode haalde Detroit de winst naar zich toe. Zo’n zeven minuten voor tijd zette Johan Franzen Detroit op voorsprong en iets meer dan een minuut voor tijd wisten de Red Wings de overwinning in reguliere speeltijd helemaal zeker te stellen. Tomas Tatar was de maker van de alles beslissende 3-1.

De Red Wings staan nu vijfde in de Eastern Conference. De New Jersey Devils moeten genoegen nemen met een elfde plek.