‘Mariano Rivera stopt na komend seizoen’

Door

Division Series - Baltimore Orioles v New York Yankees - Game Three
De New York Yankees hebben voor aankomende zaterdag een persconferentie belegd waarin naar alle waarschijnlijkheid Mariano Rivera zijn afscheid zal aankondigen.

De twaalfvoudige All Star zal de boeken in gaan als de beste relievers aller tijden. In achttien seizoenen bij de Yankees heeft Rivera 608 saves verzameld, de meeste ooit.

Stoppen
Naar verluidt wilde ‘Sandman’ na vorig seizoen al stoppen, maar in april scheurde hij zijn kruisband, waardoor hij de rest van het seizoen moest missen. Rivera kondigde toen al aan dat hij op zijn eigen termen afscheid wil nemen van de sport.

De Panamees eindigde vier keer in de top drie van de Cy Young voting en stond, tot vorig seizoen, bekend om zijn durability. In 1.219 innings heeft hij een 2.21 ERA verzameld en won hij ook nog eens 76 wedstrijden.

42
Rivera, die van zijn cutter zijn ‘bread and butter’ maakte, staat vooral bekend om zijn postseason statistieken. Hij won drie keer de World Series en in 141 postseason innings heeft hij een ERA van 0.70 en 42 saves.

42 is ook het rugnummer van Rivera. Als hij aan het einde van dit seizoen stopt zal hij de laatste zijn die ooit het legendarische rugnummer van Jackie Robinson heeft gedragen. Nummer 42 is in de gehele sport ‘retired’ als hommage aan Robinson, die als eerste gekleurde speler in de Major Leagues speelde.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen