Chris Pronger stelt pensioen verder uit

Door

Toronto Maple Leafs v Philadelphia Flyers

Toen bekend werd dat Chris Pronger voor de wedstrijd tussen de Pittsburgh Penguins en de Philadelphia Flyers een persconferentie zou geven, werd al gauw gedacht aan de aankondiging van zijn pensioen. Dit was echter niet het geval, Pronger wilde journalisten de kans geven hem vragen te stellen over zijn medische gesteldheid. Toch zou het heel goed kunnen, dat de 38-jarige verdediger zijn laatste wedstrijd in de NHL al heeft gespeeld.

Pronger speelde zijn laatste wedstrijd in november 2011 en is sinds die tijd uitgeschakeld door de gevolgen van een hersenschudding. In zijn specifieke geval heeft hij hierdoor vooral last van zijn ogen. Zijn zichtveld is erg verslechterd en het is moeilijk voor hem om evenwicht te bewaren. Het lichaam snel bewegen lukt niet.

Mede daarom lijkt een pensioen voor de hand te liggen, maar Pronger geeft de strijd nog niet op. De verdediger van de Flyers heeft nog een contract tot de zomer van 2017 ter waarde van $4.935.714 per jaar.

Pronger ziet zelf ook in dat een terugkeer op het ijs lastig zal worden en doodt zijn tijd onder meer met het doen van scoutingwerkzaamheden voor de Flyers en het van school halen van zijn kinderen. Mede door de hoge cap hit heeft de club zelf er ook geen belang bij dat Pronger zijn afscheid aankondigt.

Volgens de reglementen van de NHL mogen de Flyers momenteel vervangers aanstellen tot de hoogte van Pronger’s cap hit, omdat de ervaren verdediger op de lijst van langdurig geblesseerde spelers staat. Mocht Pronger ervoor kiezen om de strijd te staken, dan verandert dit.

In dat geval moeten de Flyers namelijk nog steeds rekening houden met de $4.935.714 die Pronger jaarlijks verdient, maar mogen zij geen vervangers contracteren. Het zal vermoedelijk dan ook nog wel even duren voordat Pronger zijn pensioen aankondigt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen