Blackhawks goalie Emery verbetert record

Door

Columbus Blue Jackets v Chicago Blackhawks

Het feest kan niet op bij de Chicago Blackhawks dit seizoen. Al eerder verbrak het team het point streak record en ook het clubrecord van opeenvolgende overwinningen werd al verbeterd, maar ook individuele records worden nu verbroken bij de Blackhawks. Het is goalie Ray Emery die de recordboeken in gaat na een fantastische reeks.

Emery startte dit seizoen tot nu toe in tien wedstrijden als basisspeler en al deze wedstrijden werden gewonnen door de Blackhawks, een nieuw record. In zijn tiende winstduel moest hij twee goals toestaan, maar was met 20 saves ook uiterst belangrijk voor de Blackhawks, die pas in de laatste minuut de 3-2 wisten te scoren tegen de Colorado Avalanche.

Met een save percentage van 92.5% en een gemiddeld aantal tegengoals van 2.02 goals per wedstrijd is Emery aan een uitstekend seizoen bezig. Voorlopig heeft collega goalie Corey Crawford dit seizoen meer minuten gespeeld voor de Blackhawks, maar als Ray Emery deze vorm weet vast te houden komt coach Joel Quenneville met een luxeprobleem te zitten. Wat in ieder geval vast staat is dat beide goalies een grote rol spelen in het huidige succes, dat bevestigt het record van Ray Emery nog maar eens.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen