Verdediging Ravens domineert Harbaugh Bowl

Door

De eerste wedstrijd in de geschiedenis van de NFL waar twee broers als hoofdcoach tegenover elkaar stonden is beslecht in het voordeel van grote broer John Harbaugh. Voorafgaande aan de wedstrijd poseerden de twee nog gebroederlijk op het veld, maar beide ploegen zouden elkaar tijdens de wedstrijd een stuk minder vriendelijk benaderen. De defensieve titanenstrijd op Thanksgiving eindigde in een 16-6 overwinning voor de Baltimore Ravens.

Ray Lewis ontbrak voor de tweede wedstrijd op rij, maar de ervaren leider werd geen seconde gemist. Zonder hem ging het linebackercorps van de Ravens, onder aanvoering van Terrell Suggs, furieus op jacht naar Alex Smith. De quarterback van de 49ers had een zeer zware avond. Maar liefst negen keer werd hij door een Raven tegen de grond gewerkt en dat betekende de evenaring van een record voor het franchise uit Baltimore. Smith zelf gaf de schuld aan de korte tijd die zijn ploeg had gehad om zich voor te bereiden op de immer blitzende Ravens.

Alles wees er al op dat dit geen shootout zou worden. Een 75-yard touchdown pass van Smith naar Crabtree werd teruggefloten vanwege een illegaal blok van Frank Gore en de 49ers zagen later een diepe pass in de endzone onderschept worden. De Ravens zelf kwamen ook dichtbij, maar moesten in de eerste helft genoegen nemen met twee fieldgoals. Smith passte voor slechts 140 yards en Joe Flacco was met 161 yards amper beter.

Het was vooral de runninggame van de 49ers, waar ze zo op geleund hebben, die ze in de steek liet. Frank Gore behaalde slechts 39 yards. Dat betekende het einde van de succesvolle reeks van San Francisco; er werdern acht wedstrijden op rij gewonnen, maar Baltimore bleek één brug te ver.

Ook Baltimore kende offensieve problemen. De sterke run defense van de 49ers gaf dit seizoen nog geen touchdown over de grond weg en hield ook tegen de Ravens goed stand. Ray Rice deed het niet veel beter dan zijn collega uit California; hij wist slechts 59 yards bij elkaar te sprokkelen. Aan het begin van het vierde kwart moest de sterke verdediging van ploeg van Jim Harbaugh toch capituleren. Een goede pass van Flacco naar tight end Dennis Pitta betekende de enige touchdown van de avond en maakte het verschil in de Harbaugh Bowl.

De twee veelbesproken broers zagen elkaar na afloop op het veld voor de traditionele ontmoeting tussen de coaches. John kwam zijn broer tegenmoet als overwinnaar, maar de hele familie Harbaugh hoopt stiekem op een herkansing op het hoogste podium. Zowel de Ravens als de 49ers stevenen af op de playoffs, en een ontmoeting tussen de twee in de Super Bowl behoort nog steeds tot de mogelijkheden.
foto: totalprosports.com

Ook leuk om te lezen