TNF Preview: New York Jets @ New England Patriots

Door

New York Jets v New England Patriots
Het gaat niet goed met de New York Jets. De geplaagde hoofdcoach Rex Ryan en zijn team moeten daarbij vannacht ook nog eens op bezoek bij de leider in de divisie. De New England Patriots wonnen dit seizoen vier maal, tegenover twee nederlagen. Ze kregen dit seizoen al met enkele vervelende blessures te maken, maar lijken na een matige start wel de weg naar boven te hebben hervonden. Afgelopen zondag gaf Ryan toe dat hij met de vijf thuisnederlaag op rij wel een dieptepunt had bereikt. Het 1-5 record spreekt wat dat betreft voor zich.

Smith vs. Vick
Het is alweer zes jaar geleden dat de Jets zeven wedstrijden op rij verloren, en een evenaring komt in 2014 angstvallig dichtbij. Het team vecht voor iedere yard, maar tot successen leidt het niet. Daarbij hebben ze te maken met een quarterback die zeer op zachtst gezegd wisselvallig speelt. Geno Smith gooide dit jaar tot nu toe zes touchdowns en zeven intercepties voor een 69.7 passer rating, de laagste score in de league. Ondanks deze bedroevende cijfers ziet coach Ryan meer in Smith dan backup Michael Vick. Voor de altijd optimistische ex-verdedigingscoach van de Baltimore Ravens was het dan ook niet moeilijk om Smith te benoemen tot starter in de wedstrijd van komende nacht.

Spiraal
De Jets willen graag wat meer uit hun running game halen, maar bleven afgelopen weekend tegen de Denver Broncos steken op 31 yards. Het zal niet makkelijk worden dit naar een hoger niveau te tillen met het uitvallen van left guard Brian Winters. Hij keert dit seizoen niet meer terug. De geroemde verdediging gaf de afgelopen twee wedstrijden tegen de San Diego Chargers en Broncos 300 yards weg en past zich steeds meer aan, aan het niveau van de collega’s die de aanval vormen. De secondary moet het de rest van dit jaar doen zonder startende cornerback Dee Milliner die afgelopen zondag een achillespeesblessure opliep. Resumerend staan de Jets er niet goed op en ligt een ommekeer niet in de lijn der verwachting. New York zit in een negatieve spiraal.

Rivalry
De thuisspelende Patriots raken juist steeds meer op dreef. De afgelopen twee wedstrijden werden tegen de Cincinnati Bengals en Buffalo Bills 80 punten gescoord, en er werd gewonnen. Wedstrijden tegen de Jets zijn altijd een fijne rivalry, en wanneer je het de fans vraagt zullen zij beamen dat Jets @ Patriots (en v.v.) een echte clash is. Tom Brady zal ongetwijfeld afweten van de gevoeligheden tussen zijn team en de tegenstander, maar weet zich gesteund door resultaten uit het verleden. De laatste zes reguliere wedstrijden tegen New York werden gewonnen. Hij gooide de afgelopen twee weken zes touchdowns en geen intercepties. De Patriots zullen opgelucht adem halen dat de passing game weer begint te lopen, want running back Stevan Ridley is exit voor dit jaar met een knieblessure. Aangewezen vervangers zijn Shane Vereen en Brandon Bolden. Linebacker Jerod Mayo, die het team aanvoert met 53 tackles, kreeg afgelopen zondag ook te maken met een knieblessure en ziet, net als vorig seizoen, zijn jaar in het water vallen.

Kick-off van Jets @ Patriots is om 02:25

Het overige programma van speelronde zeven:

Zondag 19:00
Atlanta Falcons (2-4) @ Baltimore Ravens (4-2)
Seattle Seahawks (3-2) @ St. Louis Rams (1-4)
Tennessee Titans (2-4) @ Washington Redskins (1-5)
Cleveland Browns (3-2) @ Jacksonville Jaguars (0-6)
Cincinnati Bengals (3-1-1) @ Indianapolis Colts (4-2)
Minnesota Vikings (2-4) @ Buffalo Bills (3-3)
Miami Dolphins (2-3) @ Chicago Bears (3-3)
New Orleans Saints (2-3) @ Detroit Lions (4-2)
Carolina Panthers (3-2-1) @ Green Bay Packers (4-2)

Zondag 22:05
Kansas City Chiefs (2-3) @ San Diego Chargers (5-1)

Zondag 22:25
Arizona Cardinals (4-1) @ Oakland Raiders (0-5)
New York Giants (3-3) @ Dallas Cowboys (5-1)

Maandag 02:30
San Francisco 49ers (4-2) @ Denver Broncos (4-1) Sunday Night Football

Dinsdag 02:30
Houston Texans (3-3) @ Pittsburgh Steelers (3-3) Monday Night Football

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
  1. Sven 7 jaar ago

    Wordt deze wedstrijd uitgezonden op Foxsports?

  2. Stefan 7 jaar ago

    Volgens mij niet. Helaas!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen