Falcons met schrik vrij na Peyton comeback

Het derde Monday Night Football duel van het seizoen vond vannacht plaats in Atlanta. De Falcons namen het op tegen de Denver Broncos. Beide teams wonnen in week 1 indrukwekkend van de Kansas City Chiefs en de Pittsburgh Steelers en konden op een 2-0 record komen. Het derde team dat op het veld stond, de replacement officials, konden laten zien dat ze ook beter waren dan vorige week. Na drieëneenhalf uur kwamen de Falcons als overwinnaars van het veld. Eindstand 27-21

Flitsende verdedigende start Falcons

Broncos quarterback Peyton Manning begon niet scherp aan de wedstrijd en gooide drie interceptions in het eerste kwart. De Falcons wisten van deze turnovers maar deels te profiteren door een één yard TD run van Michael Turner en een fieldgoal te maken. In het tweede kwart vond Falcons quarterback Matt Ryan zijn future Hall of Fame tight end Tony Gonzalez voor een één yard touchdown pass. De Broncos offense wist pas veertien seconden voor het verstrijken van de eerste helft een touchdown te maken. Receiver Demaryius Thomas werd gevonden door Manning met een 17 yard pass en wist zijn rechterbeen nog net in de endzone te slepen. Ruststand 20-7.

Comeback Manning en McGahee

Matt Ryan vond Roddy White, voor zijn 100e career TD pass, in het derde kwart en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Falcons. Peyton Manning dacht daar anders over en met een twaalf play 88 yard drive was het runningback Willis McGahee die de endzone in mocht komen met een twee yard run. Twee 3-and-outs later herhaalde Manning en McGahee dit kunstje en was er met 3:25 te spelen een echte wedstrijd aan de gang. Met een goed uitgevoerde four minute drill behielden de Falcons de bal en ook de welverdiende overwinning.

Replacement officials

“Eerlijk. Het is beschamend. De leiding en de controle van deze wedstrijd is weg.” aldus play-by-play verslaggever Mike Tirico aan het begin van het tweede kwart. De wedstrijd die uiteindelijk meer dan drieëneenhalf uur duurde was een goed voorbeeld van onervaren officiating en een roep aan Roger Goodell om op te schieten met de contractonderhandelingen met de scheidsrechtersbond.

Er was een moment, in de wedstrijd, dat het spel zes minuten stil lag. Tijdens deze onderbreking kwamen spelers het veld op, ontstond er een brawl met geduw en getrek, verloor de white cap zijn witte pet en was het resultaat uiteindelijk maar één flag. De gehele wedstrijd waren de replacements overmatched, maakten calls niet te, kwamen met phantom penalties of gaven verkeerde yardage. Falcons eigenaar Arthur Blank zit in de onderhandelingscommissie en zal, na het zien van deze wedstrijd, snel vaart willen zetten achter de terugkeer van de officiële officials.

Foto’s: Getty Images