Celtics eenvoudig langs Raptors

Boston Celtics heeft zaterdagavond een makkelijke zege geboekt. Voor eigen publiek was de NBA recordkampioen met 107-89 veel te sterk voor Toronto Raptors. Jason Terry, normaal reserve, vervulde zijn startersrol met verve en werd topscorer met 20 punten. Paul Pierce noteerde 19 punten.

Guard Rajon Rondo keerde bij de Celtics terug van een enkelblessure. Zijn bijdrage qua punten was minimiem, slechts zes punten, maar hij gaf maar liefst 20 assists. Hiermee verlengde hij zijn indrukwekkende reeks van tien assists of meer in een duel tot 33. Alleen de legendarische spelers John Stockton (37 in 1989) en Magic Johnson (46 in 1984) deden dat ooit beter.

De Celtics waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar in het derde kwart kwam Toronto knap terug tot twee punten. Met nog iets meer dan drie minuten te spelen leken de Raptors er nog een wedstrijd van te maken. Niets was minder waar. In de laatste vijftien minuten van het duel domineerde Boston zowel offensief als defensief. Zelf scoorde de ploeg 44 punten en stond de bezoekers nog maar 28 punten toe.

Door de zege staat Boston nu op een zesde plaats in de Eastern Conference met zes overwinningen tegen vier nederlagen. Toronto leed al zijn zevende nederlaag en is één van de drie slechtste ploegen in het oosten.