Russell Westbrook & Kevin Durant

Kevin Durant meets Russell Westbrook… once again

Door

Russell Westbrook & Kevin Durant
Woensdagnacht was het eindelijk zover! Ex-teamgenoten Kevin Durant en Russell Westbrook speelden voor de eerste keer dit seizoen tegen elkaar. Deze wedstrijd staat over het algemeen garant voor vuurwerk, gezien het strijdlustige karakter van Westbrook a.k.a. “Beastbrook”.

RUSSELL WESTBROOK

Oklahoma City Thunder onderging deze zomer een ware transformatie en vormde een nieuwe Big Three. Paul George en Carmelo Anthony vervoegden Russell Westbrook bij de Thunder om samen hun quest naar de eerste ring te starten. Natuurlijk is dit in de Western Conference een hele taak, want er zijn dit jaar een handvol sterke ploegen. De Oklahoma City Thunder ondergaat op dit moment nog wat groeipijnen door de nieuwkomers en zitten dus zeker nog niet op hun topniveau.

KEVIN DURANT

Kevin Durant was even probable voor de wedstrijd tegen de Oklahoma City Thunder (pijnlijke enkel). De sterspeler ruilde in de zomer van 2016 de Thunder in voor de huidige kampioen de Golden State Warriors. De Warriors domineerden de NBA vorig jaar en wonnen, als onbetwiste favoriet, de felbegeerde titel. Het lijkt meer dan logisch dat een terugkeer naar zijn voormalige ploeg, waar hij toch acht volle seizoenen speelde met z’n kompaan Westbrook, een vreemd gevoel moet geven. Echter minimaliseert Durant de rivaliteit tussen beide ploegen en zei hij zelfs: “It’s just a regular game for me now”. Toch heerst er nog een rivaliteit tussen de twee spelers, maar uitten ze dit niet – of toch niet expliciet – in de social media.

BLIJVENDE RIVALITEIT

Er zijn aanwijzingen dat deze rivaliteit nog steeds brandend actueel is. Zo verlengde Westbrook z’n contract bij de Thunder nét op Durant’s verjaardag. Verder was er nog de heisa rond Durant’s (‘anonieme’) Twitteraccount, dat Oklahoma City Thunder afschilderde als een slechte ploeg. Daarnaast spreken Westbrook en Durant nog steeds niet tegen elkaar, dus alles wijst in de richting van een blijvende rivaliteit tussen de twee spelers.

De wedstrijd was op z’n minst entertainend te noemen. De gemoederen liepen hoog op en bereikten in het derde kwart een hoogtepunt. Zo stonden Westbrook en Durant zelf — al trash-talkend — even hoofd tegen hoofd. Westbrook trok wel aan het langste eind, met een 108-91 overwinning. De All-Star point guard was met 34 punten, 10 rebounds en 9 assists wederom heel belangrijk voor z’n team.

(Top photo: Kyle Terada/USA TODAY Sports)

Ook leuk om te lezen