NCAA Preview: First Four (1)

Door

Het NCAA Tournament staat op het punt van beginnen. Vandaag en morgen staat de First Four op het programma. De winnaars van deze vier eerste duels plaatsen zich bij het huidige deelnemersveld van 60 om tot een totaal van 64 teams te komen dat meespeelt in de Big Dance. Elke dag een preview op SportAmerika.

Saint Mary's v GonzagaSt Mary’s Gaels (#11) over Middle Tennessee Blue Raiders (#11)

FW: De Blue Raiders zijn kampioen van de Sun Belt Conference. Verloor dit seizoen maar vier wedstrijden, onder andere van Florida Gators, maar won bijvoorbeeld van Ole Miss. Toch gaan de Gaels door. Een ervaren Tourney team met Matthew Dellavedova als star pointguard.

JWZ: De Gaels zijn de clear favorite. Alleen al omdat de naam veel cooler is dan het moeilijk en veel te lange Middle Tennessee Blue Raiders. Daarnaast hebben ze ook het best basketballende team, dus dat helpt ook. De Gaels verloren slechts drie duels in laatste 22 wedstrijden, allen tegen de landelijke nummer één Gonzaga.

North Carolina A&T Aggies (#16) over Liberty Flames (#16)

FW: NC A&T Aggies wonnen het MEAC Tournament en zijn er voor het eerst sinds 1995 weer bij in de Big Dance. Team kan rebounden en scoren. Liberty wint het Big South Tournament uit het niets. Is steeds beter gaan verdedigen. Maar zal de Aggies niet kunnen stoppen.

JWZ: De Flames hebben een negatief record van 15 zeges tegen 20 nederlagen en piekten op het juiste moment door alle duels in het conference toernooi te winnen. Verrassend en mogelijk profiteren ze van het getankte vertrouwen, maar normaal gesproken verliest Liberty negen uit tien duels tegen de defensief sterke Aggies.

Met dank aan Frank Wielaard en Jan Willem Zeldenrust.

Ook leuk om te lezen