Pujols wel en Trout niet op World Baseball Classic

Door

Oakland Athletics v Los Angeles Angels of AnaheimAlbert Pujols wil graag de Dominicaanse Republiek vertegenwoordigen tijdens de World Baseball Classic. De slugger van de Los Angeles Angels hoopt dat hij volledig hersteld is van een kleine ingreep aan de knie. Volgens het team was de operatie niet meer dan een ‘kleine schoonmaak’. Pujols zal tijdens het evenement geen teamgenoot tegenkomen, want Mike Trout heeft bedankt voor de uitnodiging van Team USA.

Spring Training

De AL Rookie of the Year focust zich op een normale voorbereiding van het seizoen. Een jaar geleden liep de 21-jarige alleskunner een griepje op tijdens Spring Training, waardoor hij het seizoen begon in de Minors. Niet dat hij daardoor in een neerwaartse spiraal raakte. Trout knokte zich snel (28 april) in de line-up van de Angels en noteerde ongekende cijfers: .326/.399/.564 splits met 30 HR’s, 83 RBI’s en 49 gestolen honken.

Volgens de aanhangers van de ‘sabermetrics’ had niet Miguel Cabrera, maar Trout de AL MVP Award verdiend. De keuze van Trout om het WBC links te laten liggen, duidt op een monster seizoen in 2013. De statistieken van Fangraphs.com voorspellen dat ook voor Trout: .325/.402/.564 splits met 30 homeruns, 87 binnen geslagen punten en 53 gestolen honken.

Team USA

Giancarlo Stanton komt wel uit voor Team USA. De 23-jarige talentvolle outfielder van de Miami Marlins kan wel even een nieuwe omgeving gebruiken, nadat hij afgelopen seizoen een groot deel van zijn teamgenoten zag vertrekken via een ordinaire ‘fire sale’ van eigenaar Jeffrey Loria. Naast Stanton komen ook Andy Pettitte, Mark Teixeira, R.A. Dickey, Craig Kimbrel, Jimmy Rollins en Shane Victorino uit voor Amerika.

De World Baseball Classic start op 2 maart 2013 met de poulewedstrijden. Nederland, met Andruw Jones en Roger Bernadina, speelt tegen Zuid-Korea, Taiwan en Australië.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen