NFL Update: Tate naar Browns, Edelman blijft bij Patriots

Door

De Cleveland Browns hebben er een echte versterking bij. Free-agent running back Ben Tate tekende voor twee jaar een deal met een waarde van ongeveer zeven miljoen dollar. De Browns maakten het nieuws bekend via Twitter en voegden een bijpassende foto toe.

Tate

Tate speelde de afgelopen drie jaar voor de Houston Texans, de franchise waar hij zijn loopbaan begon. De afgelopen twee seizoenen kampte de running back met blessures waardoor hij zijn 942 yards in 2011 nooit wist te overtreffen. Vorig seizoen speelde hij acht wedstrijden met (de gevolgen van) vier gebroken ribben en belandde kort voor het einde van het seizoen dan ook op de blessurelijst. Wanneer Tate helemaal fit is kan hij van grote waarde zijn voor de haperende aanval van Cleveland.

Weer geen succes Edelman op vrije markt
Verscheidene teams hadden interesse, maar durfden Brady-product Julian Edelman (28) niet binnen te halen of vonden een free agent die beter bij hun paste. Edelman komt in ieder geval weer thuis, wat wellicht voor de wide receiver toch een lichte teleurstelling is. Ook vorig jaar probeerde hij het op de vrije markt. Dit jaar waren er meer geruchten, maar de beeldvorming zit hem tegen. In het verleden was Edelman regelmatig geblesseerd en men twijfelt over zijn productie zonder quarterback Tom Brady. Een uitstekend seizoen 2013 (1056 receiving yards en zes touchdowns) zorgt er nu wel voor dat de Patriots hem weer opnemen in de familie. Edelman krijgt concurrentie van receiver Brandon LaFell (Panthers), die voor drie jaar tekende.

Blackmon parkeert auto tegen boom
Tennessee Titans v Jacksonville JaguarsJacksonville Jaguars wide receiver Justin Blackmon heeft gisteren een eenzijdig auto-ongeluk gehad. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel en maakt de veelbesproken speler het goed. Blackmon werd al drie keer geschorst door de NFL naar aanleiding van het gebruik van verboden middelen en heeft dus alle schijn tegen. Het is bijna opvallend te noemen dat er deze keer geen alcohol in het spel is, aangezien Blackmon in 2010 en 2012 werd opgepakt voor rijden onder invloed. Nu verloor hij slechts de controle over zijn SUV en parkeerde deze tegen een boom.

Overig nieuws:

  • De Denver Broncos hopen vandaag tot een deal de komen met wide receiver Emmanuel Sanders. De free agent speelde vorig jaar voor de Pittsburgh Steelers en was daar één van de weinige spelers die wel een hoog niveau haalde. UPDATE: Een contract is getekend!
  • De Carolina Panthers hebben (veteraan) safety Roman Harper (Saints) voor twee jaar laten tekenen. De deal met een waarde van 4,5 miljoen dollar komt niet onverwacht, aangezien er een gat te vullen was na het vertrek van Mike Mitchell naar de Steelers.
  • Dwight Freeney is akkoord gegaan met een salarisverlaging van één miljoen dollar en speelt dus ook dit jaar voor de San Diego Chargers. De pass rusher raakte vorig seizoen tijdens speelronde vier al geblesseerd, maar denkt fit en in vorm terug te zullen keren.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen