Gore en Niners overrompelen Rams

Door


Na twee ontluisterende nederlagen op rij hebben de San Fransisco 49’ers een 1-3 start weten te voorkomen door in Saint Louis met speels gemak te winnen van de Rams. In de Edward Jones Dome won de ploeg van coach Jim Harbaugh met 35-11.

Back to the run
49’ers running back Frank Gore liet tijdens de week optekenen dat hij graag wat vaker de bal in zijn handen had gehad tijdens de afgelopen twee wedstrijden. Tegen de Colts en de Seahawks kwam hij in totaal tot 20 carries. Dat dit geen recept voor succes was bleek wel uit de oorwassingen die de Niners te verwerken kregen. Gisteren werd Gore weer gebruikt als de workhorse die hij is: 20 rushes voor 153 yards en een touchdown. Ook backup Kendall Hunter kreeg – met name in het vierde kwart – meer werk. Op 11 carries rende hij voor 49 yards en een touchdown.

Kansloos
De thuisploeg kon offensief gezien niets klaarspelen. Nadat de ploeg een 3-0 voorsprong had genomen via een field goal kwamen ze er niet meer aan te pas. Keer op keer rende running back Daryl Richardson recht in de armen van de Niners defense, die zonder Willis, Smith en Asomugha speelde. In twaalf pogingen kwam de tweedejaars back tot zestien yards. In totaal konden de Rams 18 rushing yards noteren. Ook de passing game deelde in de malaise. Quarterback Sam Bradford gooide 41 keer, slechts 19 ballen werden gevangen door receivers van de Rams, voor in totaal 202 yards, één touchdown en één interception.

Boldin
Ook Niners receiver Anquan Boldin liet zich weer van zijn beste kant zien. In de vorige twee wedstrijden kwam hij tot slechts 74 yards, maar gisteren was hij met 90 yards en een touchdown de beste receiver aan de kant van San Fransisco. Colin Kaepernick speelde een degelijke wedstrijd. Na de vier interceptions van de vorige twee wedstrijden was hij dit keer goed voor 167 yards en twee touchdowns.

Back on track?
Met twee thuiswedstrijden tegen de Texans en Cardinals in het verschiet hebben de 49’ers misschien een kans om wat van de tegen de Seahawks opgelopen achterstand goed te maken. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat Frank Gore de bal vaak in zijn handen krijgt. Met een effectieve running game kan dual threat quarterback Kaepernick vaker gebruik maken van zijn kwaliteiten. Voor de Rams is het na drie verliespartijen op rij wonden likken geblazen. Gelukkig krijgen ze volgende week de Jaguars op bezoek.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Polderbewoner 8 jaar ago

    Beste man was vannacht NaVorro Bowman als leider van de defense van SF 49-ers. speelde echt fantastisch.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen