Nick Foles

TNF: Foles wint opnieuw van Brady

Door

Twee teams met een winning record namen het tegen elkaar op tijdens Thursday Night Football. Dat was weer eens wat anders. De Chicago Bears en Nick Foles ontvingen Tom Brady en de Tampa Bay Buccaneers. Het werd een soort rematch van Super Bowl LII, maar dan met andere teams. De wedstrijd was helaas een pak minder spectaculair, hoewel opnieuw dezelfde man aan het langste eind trok. Nick Foles en zijn Bears versloegen de Bucs met het kleinste verschil: 20-19

Zoals elke week kwamen de Buccaneers snel uit de startblokken. De eerste drie drives in het eerste kwart leverden twee scores op. Een field goal en een touchdown-pass van Brady naar Mike Evans brachten de Bucs op een 10-0 voorsprong. Nick Foles speelde een zwak eerste kwart en gooide zelfs een interceptie. Het leek weer niets te gaan worden voor de Bears met hun nieuwe startende quarterback.

PENALTYFESTIJN IN HET NADEEL VAN TAMPA BAY

Toch deed Foles opnieuw wat Foles altijd doet. Hij wisselde het slechte met het goede af. In het tweede kwart vond hij plots zijn ritme en bracht hij zowaar zijn team op voorsprong. Running back David Montgomery scoorde de eerste (!) rushing touchdown van het seizoen voor de Bears en tight end Jimmy Graham ving een mooie pass van Foles in de eindzone.

Na de koffie deden de Buccaneers vooral zichzelf veel pijn. Ze verzamelden penalties alsof het postzegels waren en ontnamen zich keer op keer de kans om in een goeie positie te komen voor een score. In totaal verzamelden de Bucs maar liefst 109 penalty-yards. Op die manier wordt het moeilijk om de eindzone te vinden.

BEARS DEFENSE OP DE AFSPRAAK

Een bijkomend probleem voor Tom Brady en de Bucs was dat de Bears-defensie een uitstekende tweede helft speelde. Bij momenten leek de Front 7 op de unstoppable force van weleer en Tom Brady werd constant onder druk gezet. De zesvoudige Super Bowl-winnaar werd drie keer gesackt, waarvan tweemaal door superster Khalil Mack. Een duidelijk gefrustreerde Brady liet zijn o-line weten wat hij van al die druk dacht.

Tampa Bay slaagde er weliswaar in twee field goals te scoren in de tweede helft, maar dat lukte ook Chicago. Met nog anderhalve minuut op de klok hadden de Bears nog steeds een voorsprong van één punt. Dit zijn doorgaans situaties waarin Tom Brady excelleert, maar ditmaal lukt het niet om zelfs maar de middellijn over te steken. Brady leek zich ook te vergissen van down; hij miste bij 4th & 6 en wilde nogmaals gaan gooien, maar dat kan natuurlijk niet.

De Bears verbeteren hun record naar een onwaarschijnlijke 4-1. Niemand die echt weet hoe ze daarin geslaagd zijn, maar de cijfers zijn wat ze zijn. De Bears blijven dus meespelen in de NFC North. De Bucs van hun kant mogen gaan bezinnen. Met dit soort prestaties win je de NFC South niet.

Lees hier ook de 4-on-4 van deze week!

Coverfoto: Jonathan Daniel/Getty Images

1 Reactie
  1. Rutger Steenbergen 3 jaar ago

    Ik heb de samenvatting net gezien bij YouTube. Blij dat ik hem niet in zijn geheel heb gekeken. Geef mij maar aanvallend football. Maar knap van Foles en de Bears, dat had ik niet verwacht. En de Bucs overtuigen me het hele seizoen nog niet. Genoeg goede spelers, maar het sprankelt niet. Gronkowski komt er ook nog niet echt aan te pas, hoewel hij nu wel een paar catches had. Nou ja, het seizoen is nog lang. Maar dit hebben de Bears alvast.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen