Boedker goud waard voor Arizona Coyotes

Door

Edmonton Oilers v Arizona Coyotes

Arizona Coyotes heeft zijn tweede zege van dit seizoen geboekt. In eigen huis was de ploeg van coach Dave Tippett met 4-7 te sterk voor Edmonton Oilers. Mikkel Boedker bewees met een hattrick zijn waarde voor de ploeg.

Oilers @ Coyotes

Boedker noteerde ook nog een assist en staat daarmee al op zes punten uit 3 wedstrijden. Zijn eerste goal was de gelijkmakende 1-1 in de powerplay, verder maakte Boedker de 3-5 en met een empty netter de 4-7. Connor Murphy en Rob Klinkhammer brachten de Coyotes in de tweede periode op een 2-4 voorsprong, een voorsprong die niet meer uit handen zou worden gegeven. David Moss zal op een andere manier aan deze wedstrijd herinnerd worden; de aanvaller verloor zijn handschoen bij het verlaten van de strafbank.

Flames @ Blackhawks
Calgary Flames won in overtime van Chicago Blackhawks en mag die zege vrijwel geheel danken aan doelman Jonas Hiller. De Blackhawks domineerden met 50 schoten tegen 18 schoten van de bezoekers. Na 3 periodes stond er wonderwel een 1-1 stand op het scorebord en in de verlenging schoot Mikael Backlund zijn ploeg naar de zege.

Bruins @ Red Wings
Boston Bruins wist na drie verliespartijen op een rij weer eens te winnen. In de Original 6-confrontatie tegen Detroit Red Wings werd na shootout gewonnen. David Krejci en Reilly Smith waren met een goal en een goal in de shootout belangrijk. Red Wings wist in reguliere speeltijd terug te komen via goals van Tomas Tatar en Gustav Nyquist, maar wist in de shootout doelman Rask niet te passeren. Assistent coach Doug Houda van de Bruins zal nog wel even hoofdpijn hebben van deze wedstrijd. Houda kreeg tijdens de wedstrijd een puck op zijn hoofd. Na het laten zetten van enkele hechtingen stond Houda later ‘gewoon’ weer op de bank zijn team te coachen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen