Crosby hoort positief nieuws van specialisten

Door

Alle Sidney Crosby-fans kunnen weer opgelucht adem halen, want na een aantal verontrustende berichten over de fysieke gesteldheid van de sterspeler van de Pittsburgh Penguins, kwam dinsdag toch weer goed nieuws.

Dat Crosby al een zeer lange tijd kampt met de naweeën van een hersenschudding die hij in januari opliep, was natuurlijk al langer bekend en onlangs werd bekend dat hij een terugval kende in zijn revalidatie. Toen hij tijdens schaatsoefeningen (nog steeds zonder fysiek contact met andere spelers overigens) weer last van hoofdpijn kreeg, werd er besloten dat hij toch maar weer hoog aangeschreven specialisten op dit gebied moest gaan bezoeken.

Volgens sommige berichten zou dit wel eens kunnen betekenen dat Sid the Kid niet op tijd fit zou zijn voor het begin van de competitie en er doken zelfs berichten op dat Crosby’s carrière zelfs gevaar zou lopen. De bezochte specialisten maakten echter aan dit laatste gerucht een eind door te stellen dat hij gewoon weer volledig zou herstellen; het heeft alleen allemaal wat meer tijd nodig.

„Hij heeft de specialisten onlangs bezocht omdat we er zeker van willen zijn dat hij de best mogelijk zorg krijgt,” aldus Crosby’s zaakwaarnemer Pat Brisson. „De Penguins dringen er altijd op aan dat hun spelers een second of zelfs third opinion krijgen en zij hebben deze stap van Crosby dan ook altijd ondersteund.”

Brisson stelt ook dat er bewust nooit een definitieve datum is vastgesteld waarop Crosby terug zal keren, aangezien dat moeilijk te zeggen is bij een blessure als een hersenschudding. De aanvoerder van de Penguins zal dan ook pas deelnemen aan een wedstrijd wanneer hij helemaal geen last meer heeft van enige symptomen.

„We vragen op dit moment daarom om geduld en begrip,” vervolgt Brisson. „De geruchtenstroom is de afgelopen weken flink op gang geraakt en we zouden willen dat we meer specifieke informatie konden geven over Sidney’s herstel. Een hersenschudding is echter nu eenmaal een ander soort blessure en is niet iets dat je kunt controleren door middel van een röntgenfoto. Het is daarom niet te voorspellen hoe lang het herstel gaat duren; dat hangt allemaal af van hoe hij zicht voelt.”

Vervolgens sloot Brisson zijn statement af met hoopvolle woorden: „Hij voelt zich in ieder geval alweer een stuk beter, maar we geven hem alle tijd om volledig te herstellen. Hij is slechts 24 en hij heeft dus nog veel fantastische jaren voor zich.”

Foto: nhlsnipers.com

Ook leuk om te lezen