Perrault goud waard voor Capitals bij absentie Ovechkin

Door

Voor de wedstrijd Boston Bruins – Washington Capitals waren de Bruins zonder meer favoriet. Niet alleen gezien hun hogere notering op de ranglijst, maar eveneens omdat Washington-aanvoerder Alex Ovechkin zijn eerste van drie wedstrijden schorsing uitzat. Maar mede dankzij een hattrick van Mathieu Perrault wisten de Capitals de wedstrijd toch in winst om te zetten: 3-5.

Ovechkin kreeg naar aanleiding van een charging hit tijdens de wedstrijd tegen de Pittsburgh Penguins 3 wedstrijden schorsing opgelegd. Zelf is hij het hier niet mee eens en dus heeft hij zijn uitnodiging voor de NHL All Star Game zelfs afgeslagen.

Maar de Capitals leek het niet veel te deren. Na de eerste periode moest het team nog wel tegen een 1-0 achterstand aankijken nadat Rich Peverley zijn pass door een Washington-verdediger achter doelman Vokoun geschoven zag worden.

In de tweede periode vielen 5 doelpunten. Cody Eakin bracht de stand naar 1-1, waarna Perrault met zijn eerste van de avond Washington zijn eerste voorsprong gaf. Tyler Seguin zette beide ploegen weer op gelijke hoogte, waarna Perrault zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong zette. Die voorsprong werd weer ongedaan gemaakt door Brad Marchand.

In de derde periode maakte Perrault zijn hattrick compleet met de 3-4, een voorsprong die de Bruins niet meer te boven zouden komen. Zonder doelman Rask op het ijs schoof verdediger Dennis Wideman de 3-5 in het net.

De Bruins verbleven de afgelopen dagen al langer in Washington, want zij werden een dag eerder gehuldigd door president Obama in het Witte Huis. Opvallende afwezige daarbij was de MVP van de play-offs van afgelopen seizoen, doelman Tim Thomas. De Amerikaan wilde door een gebrek aan vertrouwen in de huidige Amerikaanse politiek niet aanwezig zijn bij de huldiging.

De Bruins blijven op een tweede plaats in de Eastern Conference staan, achter de New York Rangers. De Capitals nemen door de overwinning de leiding in de Southeast Division en staan nu op een derde plaats in de Eastern Conference.

Ook leuk om te lezen