COLUMN: ING – Sterk afdingen van ‘Hollywood’

Door

Eva,

Nog even en dan ga je naar het mondiale sportparadijs!?  De Games zijn begonnen. Ik kijk weer naar sporten waar ik het bestaan amper van wist. Ik verheug me nu al op de besnorde kogelslingeraarsters uit Bulgarije en contreien, maar mis het honkbal. Het schrappen blijft toch een rare beslissing. Wat jij?

—————

Ing,

Het is volop genieten sinds de start van de Spelen.  Op tv is het al prachtig en dat wordt straks in London alleen maar mooier. Team USA heeft ons alvast getrakteerd op een heerlijke opening van het basketballtoernooi, met de dunk van Harden als smakelijk hoogtepunt. Ik geniet ook van sporten als kanoën, turnen, beach volleybal en waterpolo. Maar bij sommige olympische onderdelen heb ik mijn twijfels.

We kijken naar schieten met een pistool, springen op een trampoline en het optillen van gewichten. De bobo’s van het IOC hebben die activiteiten blijkbaar hoger op hun topsportlijstje staan dan het honkbal. Dat is op zijn zachtst gezegd nogal vreemd. Laten we hopen dat honkbal er in 2020 gewoon weer bij is. In 2013 mogen de wijze heren van het Olympisch Comité opnieuw op een knopje drukken om een sport toe te voegen aan het programma.

—————

I: Er was deze week overigens genoeg te beleven in de wereld van baseball. Op de MLB AEX was het retedruk. Miami dumpte Hanley Ramirez bij de Dodgers, de Angels hebben met Zack Greinke erbij, denk ik, de beste vijf starters in de Big League en om onbegrijpelijke reden is Ichiro Suzuki nu een Yankee.

Voor mij kwam het meest opvallende honkbalnieuws uit Philadelphia. Daar besloten de Phillies een krankzinnig bedrag op tafel te smijten voor Cole Hamels. Wie? Cole Hamels. Oké, een aardige starter. Dat geef ik ‘m. Het is in ieder geval duidelijk welke partij het best heeft afgedongen tijdens de onderhandelingen: het Hamels-kamp. Zes jaar voor 144 miljoen dollar!

Voor de goede orde; alleen CC Sabathia ontvangt een dikkere salarisstrook en hij is de undisputed ace van de Yankees. Hamels komt in de pikorde van de Phillies lichtjaren achter Roy Halladay en Cliff Lee. Dit seizoen heeft hij elf winstpartijen; 85 in zijn loopbaan tegenover 59 nederlagen. Ik kom niet verder dan niet slecht. Dit heeft overpaid all over zich of zie ik het toekomstperspectief niet?

—————

E: Natuurlijk zijn dit soort bedragen buitenproportioneel, maar dat is niks nieuws in het baseball. Als de Phillies die 144 miljoen niet hadden neergelegd voor Hamels, dan had een ander team dat wel gedaan. Het spreekt voor de Phillies dat ze de miljoenen uitgeven aan hun eigen team. Dat is een stuk sympathieker dan ergens anders een sterspeler weg te kapen met een zak geld. Hamels is een echte Phillie, hij heeft het in zich om een teamicoon te worden.

Cole Hamels heeft zijn beste jaren nog voor zich, in december wordt hij 29. Zijn prestaties, maar ook zeker zijn uitstraling en persoonlijkheid dragen bij aan een uitverkocht Citizens Bank Park. Hij is een teamspeler en ziet eruit als een filmster, ze noemen hem niet voor niets ‘Hollywood’ (of laat ik me nu meeslepen door mijn gevoeligheid voor mannelijke eye candy?). Ik ben in elk geval niet zo pessimistisch over Hamels’ toekomst in Philadelphia.

—————

I: Welke NBA-game heb jij al in je agenda gezet? Het schema is af en op de burelen van de league hebben ze in ieder geval gevoel voor show en open wonden, met Miami Heat tegen Boston Celtics als opener. Zelf kijk ik uit naar de nieuwe stadsderby van twee flink gepimpte teams: New York Knicks en Brooklyn Nets die elkaar op 1 november treffen.

E: Ik hou van de emoties die de sport oproept bij de fans. Opwinding, trots, frustratie, jaloezie, teleurstelling. De trades van afgelopen weken zorgen ervoor dat tenminste twee NBA-games het in zich hebben een emotionele rollercoaster te worden. Ik heb daarom 17 december en 27 januari gemarkeerd op de kalender.

Eerst gaat Ray Allen met de Heat op bezoek bij ‘zijn’ Celtics en een paar weken later moet Jeremy Lin in New York als Rocket aantreden tegen zijn oude teammates van de Knicks. Prachtige duels, waarbij voor fans van de ontvangende teams veel meer op het spel staat dan alleen de overwinning.

—————

I: Oh ja, de trainingskampen in de NFL zijn begonnen. Daar nog een korte gedachte over?

Hasta luego, Ingmario

E: Trainingskampen zijn een bron van hoop en optimisme. Alle fans dromen dat op het kamp van hun team een toekomstige sterspeler rondloopt. Ik ben niet jaloers op de hoofdcoaches die de komende weken de juiste keuzes moeten maken om de dromen van die fans te vervullen.  

Tot over een weekje, dan vanuit het Olympic Park!

Ciao,

Eva

 

 

Ook leuk om te lezen