Rams leggen Long vier jaar langer vast

Door

De St. Louis Rams hebben vlak voor het begin van hun trainingskamp het contract met defensive end Chris Long voor vier jaar verlengd. Het contract van de 27-jarige Long liep nog één jaar door. De contractverlenging is onderdeel van de plannen van de Rams, die vorig seizoen eindigden met een 2-14 record, om weer een contender te worden.

Long, zoon van Hall of Fame defensive end Howard ‘Howie’ Long, werd in 2008 als tweede gedraft door de Rams en was in 64 wedstrijden goed voor 30,5 sacks. Zijn beste seizoen beleefde hij vorig jaar met dertien sacks en 37 tackles, maar dat was dus niet voldoende om de Rams te behoeden voor het gedeeld slechtste record in de NFL.

Laurinaitis

Nu Long voor langere tijd vastligt is middle linebacker James Laurinaitis zeer waarschijnlijk de volgende gegadigde om zijn nog één jaar doorlopende contract te verlengen. Laurinaitis was de afgelopen drie seizoenen de Ram met de meeste tackles en miste gedurende zijn gehele carrière slechts drie snaps. De Rams zouden ook al een verkennend gesprek hebben gehad met running back Steven Jackson over diens toekomst. Jackson staat nog twee jaar onder contract en beleefde vorig seizoen zijn zevende seizoen op rij met tenminste 1000 yards.

Renovatie

De Rams zijn nadrukkelijk bezig om te bouwen aan een nieuw team en het langer vastleggen van belangrijke spelers is daar slechts één onderdeel van. De wederopbouw begon in januari met het benoemen van Jeff Fisher als nieuwe hoofdcoach. Deze maakte gelijk duidelijk dat hij de draft als een belangrijk middel ziet om dat voor elkaar te krijgen. De Rams stuurde hun tweede pick naar de Redskins en kregen de zesde keuze, een tweede ronde pick en de eerste ronde keuzes van de Redskins in 2013 en 2014.

Enthousiasme over de toekomst

Uiteindelijk kozen de Rams maar liefst vijf spelers bij de eerste 65 in de draft van 2012. In combinatie met de eerste ronde keuzes in de draft van 2013 en 2014 en het behouden van belangrijke spelers is er voldoende reden voor enthousiasme voor fans van de Rams. Dit was duidelijk te merken op de eerste dag van het trainingskamp waar ruim 1600 fans aanwezig waren om coach Fisher en de spelers toe te juichen. Of dit enthousiasme ook zal leiden tot prestaties zullen we vanaf 9 september zien, wanneer de Rams hun eerste wedstrijd van het reguliere seizoen spelen in Detroit tegen de Lions.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen