Falcons imponeren met klinkende zege op Seattle

Samual L
De Atlanta Falcons hebben bewezen een serieuze titelkandidaat te zijn. Na een eerste touchdown voor de Seahawks was het vervolgens Atlanta wat het duel domineerde en een verdiende 36-20 zege boekte. Door de overwinning speelt de ploeg van Matt Ryan volgende week in de NFC Championshipgame tegen de winnaar van het duel tussen de Cowboys en de Packers.

In de eerste helft waren beide ploegen aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Lange drives bepaalden de wedstrijd en de Seahawks namen een 10-7 voorsprong en leken hard op weg naar een nieuwe score nadat een fantastische punt return van Devin Hester de Seahawks in de redzone bracht.

Er was echter een overtreding gezien van een van de spelers van de bezoekers, waardoor Seattle niet binnen de 10-yard lijn van de Falcons moest beginnen, maar binnen de eigen 10-yard lijn. Twee plays later struikelt quarterback Russell Wilson ook nog eens over de voeten van zijn offensive lineman en valt hij achterover zijn eigen endzone in voor een safety.

Door de safety kregen de Falcons ook nog eens een goede veldpositie, waardoor de volgende drive een fieldgoal opleverde en de voorsprong die de Falcons in het verloop van de wedstrijd niet meer te boven zouden komen.

Het was illustratief voor de Seahawks die niet alleen tegen de Falcons speelden, maar ook tegen zichzelf. Onnodige overtredingen brachten de ploeg constant in de problemen en de conservatieve play-calling van de normaal toch aanvallende Pete Carroll hielpen de ploeg ook niet.

De Falcons brachten de score met minder dan een minuut te spelen op 19-10. De Seahawks deden geen enkele poging om iets aan deze achterstand te doen, dat terwijl de Falcons de tweede helft met de bal begonnen en de eerste drive leverde direct een touchdown op en het gat was met 26-10 ineens enorm.

De Seahawks probeerden wel terug te komen in de wedstrijd, maar de Falcons wisten alle aanvallen te pareren. Ryan bewees in deze wedstrijd waarom hij waarschijnlijk tot MVP van het afgelopen seizoen wordt gekozen en de verdediging bezorgde de matige O-line van Seattle alle problemen. Wilson leek eindelijk fit voor Seattle, maar hij vond constant een overmacht tegenover zich.

Door de zege gaan de Falcons voor de vierde keer in haar geschiedenis naar de NFC Champhionshipgame. Tot grote vreugde van de fans.

De NFC Championshipgame wordt komende zondag gespeeld en de Falcons strijden dan met de winnaar van het duel tussen de Packers en Cowboys om een plek in de Super Bowl.