NFL Update: Troy Polamalu beëindigt carrière

Door

Pittsburgh Steelers v Green Bay Packers

Troy Polamalu kondigde vannacht zijn afscheid van de NFL aan. Na twaalf jaar vindt de safety van de Pittsburgh Steelers het wel welletjes en wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin.

De 33-jarige safety liet de Steelers gisteren weten dat hij niet meer in actie wil komen in de NFL, ondanks dat hij nog een contract voor twee jaar had in Pittsburgh. Polamalu zei dat deze week het besef was gekomen om na twaalf jaar een punt achter zijn carrière te zetten, waarin hij twee keer een Super Bowl won en acht keer werd opgeroepen voor de Pro Bowl.

De beslissing van Polamalu pakt goed uit voor de Steelers, die al hoopten op het pensioen van de safety, aangezien de defensie van de Steelers nodig verjongd moet worden. Polamalu was één van de spelers bij wie een sterke achteruitgang te zien was afgelopen seizoen.

Polamalu gaat de boeken in als één van de beste safeties die ooit in de NFL speelde en is een sure pick voor de Hall of Fame. Het onderstaande filmpje komt uit de ‘Player’s Top 100′ van afgelopen seizoen.

Charles Tillman tekent bij Carolina

Veteraan Charles ‘Peanut’ Tillman heeft een nieuwe club gevonden. De 34-jarige cornerback tekende een contract voor één jaar bij de Carolina Panthers, die daarmee de nodige ervaring in de secondary erbij krijgen. Tillman zat zonder club, nadat de Chicago Bears zijn contract niet meer wilden verlengen. Bij Carolina wordt Tillman herenigd met Ron Rivera, die eerder werkzaam was als defensive coordinator bij de Chicago Bears.

Of hij een grote impact zal hebben, is nog maar de vraag gezien zijn medische dossier. Hij speelde in de afgelopen seizoenen slechts tien wedstrijden in totaal doordat hij twee keer zijn triceps scheurde.

New York Jets halen Stevan Ridley

Net als de rest van de AFC East proberen de New York Jets uit alle macht de New England Patriots te onttronen als beste team uit de divisie. De Jets, die al een sterke free agency periode achter de rug hebben, haalden opnieuw een ex-speler van de Patriots binnen.

Running back Stevan Ridley moet het backfield van de Jets meer kleur gaan geven dan wat Chris Johnson afgelopen seizoen probeerde. De voormalige Patriot-speler komt terug van een kruisbandblessure, maar zal de aanval van de Jets een extra boost kunnen geven als hij weer fit is. Ridley rushte vorig seizoen slechts voor 340 yards, voordat zijn knie het begaf.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen 8 jaar ago

    Stoer dat Polamalu deze beslissing durft te nemen. Te veel spelers gaan te lang door.

    Leuk om die actie weer eens te zien, waarbij hij de QB meteen vanaf de snap sacked.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen