MNF Preview: Washington Redskins @ Dallas Cowboys

Door

Dallas Cowboys v Washington RedskinsVerrassend is het wel. De Dallas Cowboys waren de laatste jaren meester in het laten liggen van het naseizoen en aanvoerder zijn van de middenmoot. Nu staat het team met .857 (6-1) gedeeld eerste in de NFC met de Arizona Cardinals. Omdat Dallas zijn bye nog niet heeft gehad heeft het team van quarterback Tony Romo vannacht zelfs de kans om alleen op nummer één te komen. Dan moet in Texas wel divisiegenoot Washington verslagen worden. De Redskins zullen waarschijnlijk Colt McCoy laten starten op de positie van quarterback.

Murray
Eigenaar Jerry Jones zal momenteel zeer tevreden zijn over de prestaties van zijn Cowboys. Vooraf aan dit seizoen zei hij nog dat zijn team veel te bewijzen had en het huidige 6-1 record is dan ook boven verwachting. Naast de uitstekend spelende Romo, leunt het team zwaar op DeMarco Murray. Hij werd vorige week de eerste running back in de geschiedenis van de NFL die een seizoen startte met zeven opeenvolgende wedstrijden waarin minimaal 100 rushing yards worden genoteerd. Hij voert de league momenteel (uiteraard) aan met 913 yards en zeven rushing touchdowns. Vorige week nog excelleerde hij met 128 yards én een zespunter in de overwinning op de New York Giants (31-21). Door de goede prestaties van Murray is er ook meer ruimte voor Romo om tot betere cijfers te komen. Hij heeft een hoog 69.2 completion percentage en hij weet zijn collega’s in de end zone goed te vinden; tegen New York nog drie maal.

Nog geen Griffin
Washington (2-5) wist de vorige speelronde na vier nederlagen weer eens te winnen. De Tennessee Titans werden met 19-17 verslagen. McCoy deed het uiteindelijk erg goed met 11/12 voor 128 yards en een touchdown. Dat was allemaal nadat de volledig ineffectieve Kirk Cousins al voor de negende keer dit seizoen werd onderschept. McCoy zal dus starten, al sijpelen er steeds meer geruchten door over de terugkeer van Robert Griffin III. Hij zal er komende zondag in de uitwedstrijd tegen de Minnesota Vikings dus wel weer staan. De laatste ervaringen van McCoy als starter waren bij de Cleveland Browns in 2010 en 2011. Hij zal met al zijn opgebouwde kennis niet bang zijn om vannacht in de schijnwerpers te staan en op basis van zijn invalbeurt is dat ook niet nodig.

Terugkeer Morris
Washington Redskins v Arizona CardinalsBeide teams hebben twee echte sterren op de positie van wide receiver in huis. Cowboys’ Dez Bryant staat momenteel achtste in de league met 590 yards en Redskins’ DeSean Jackson staat negende met 528. Jackson kent Dallas goed, want hij speelde de afgelopen seizoenen met de Philadelphia Eagles tien keer tegen de Cowboys. De Redskins kunnen rekenen op Alfred Morris (foto), die weer eerste running back zal zijn. Wel moeten ze het doen zonder linebacker Brian Orakpo, die de rest van het seizoen aan zich voorbij moet laten gaan wegens een spierscheuring. De tweede rondekeuze van de laatste draft, Trent Murphy, zal zijn plek innemen. Binnen de divisie hebben de ‘Skins nu acht wedstrijden op rij verloren en vanavond treffen ze het beste team in de conference. Sport valt vaak niet te voorspellen, maar laten we het erop houden dat Washington het lastig gaat krijgen.

Redskins @ Cowboys is Monday Night Football en kick-off is rond de klok van 01:30. Fox Sports 2 zendt het duel live uit, voorafgegaan door de Pregame Show om 01:00.

Komende woensdag lees je in het nieuwste SportAmerika Magazine de coverstory over de 6-1, misschien wel 7-1 Dallas Cowboys.

10430906_10204232048174145_8558554399064072950_n

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen