Browns stellen Jauron aan als defensive coordinator

Door

De nieuwe coach van de Cleveland Browns, Pat Shurmur, heeft een nieuwe defensive coördinator ingehuurd. Dick Jauron komt over van de Philadelphia Eagles om de verdediging in Cleveland een versnelling hoger te laten spelen.

Jauron heeft al heel wat ervaring als coach in de NFL. Hij was tweemaal head coach, bij de Chicago Bears van 1999 tot 2003 en bij de Buffalo Bills van 2006 tot 2009. Daarnaast was Jauron jaren speler en assistent bij de Green Bay Packers, toen Shurmur’s oom Fritz daar trainer was.,,Hij heeft een enorme kennis van het spel en is een schitterende leraar,” zegt Shurmur. ,,Zijn ervaring in de NFL als speler, positionele coach, coördinator en head coach zullen enorm bijdragen tot het team.”

Zijn hoogste successen haalde hij bij de Jacksonville Jaguars, toen hij het team tussen 1995 en 1999 vier maal in de play-offs coachte als defensive coördinator, waarvan eenmaal tot de AFC Championship game. Vorig seizoen was hij defensive backs coach bij de Eagles, waar de defense 23 interceptions had, wat goed was voor een derde positie in de league op dat gebied.

,,Er waren veel elementen aan de job die mee aanspraken. Ik geloof dat met mensen als Pat Shurmur, Mike Holmgren en Tom Heckert, de organisatie een solide basis kan vormen. Ik kan niet wachten om te starten bij de Browns,” zegt Jauron.

Jauron was zelf ook een begenadigd atleet. Hij werd in 1973 gedraft door de Detroit Lions en daar speelde hij vijf seizoenen. Gedurende die tijd werd hij gekozen voor de Pro Bowl als punt returner in 1974. Hij eindigde zijn carrière met 26 interceptions.

Foto: mrkob.com

Ook leuk om te lezen