Saints winnen bij Falcons, Graham sloopt doelpaal

Door

New Orleans Saints v Atlanta Falcons

De New Orleans Saints hebben donderdagavond goede zaken gedaan in de strijd om thuisvoordeel tijdens de playoffs. In een uitwedstrijd bij de Atlanta Falcons werd alweer de negende zege van het seizoen geboekt. Matt Ryan en zijn Falcons verloren dit seizoen al net zo vaak. In de NFC hebben alleen de Seattle Seahawks (10-1) meer overwinningen geboekt.

Defense
Waar normaal gesproken de Saints (9-2) offense hoge ogen gooit was het gisteren de verdediging van de ploeg die de kar trok. De Saints kwamen tot slechts 17 punten, dit bleek voldoende. De verdediging van New Orleans incasseerde er namelijk slechts 13 en zette Matt Ryan constant onder druk, wat onder meer resulteerde in vijf sacks.

Graham
Saints quarterback Drew Brees gooide 278 yards en twee touchdown passes. Een pass in het tweede kwart werd door Jimmy Graham omgezet in een 44-yard touchdown en de tight end van de Saints liet zien dat hij ooit een begenadigd basketballer was.
grahamup

Graham was goed voor 100 yards en een touchdown. Aan de zijde van de Falcons (2-9) rende Steven Jackson voor 63 yards en een touchdown. Matt Ryan gooide voor 292 yards maar bleef zonder touchdown passes.

Cruciaal
De Falcons kunnen dit seizoen wel vergeten, voor de Saints staat er echter nog veel op het spel. Op 2 december week speelt de ploeg in en tegen Seattle een wedstrijd die cruciaal kan zijn voor mogelijk thuisvoordeel tijdens de playoffs. Voor New Orleans is dit van groot belang, de ploeg is thuis nagenoeg onverslaanbaar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen