TNF Preview: Minnesota Vikings @ Green Bay Packers

Door

New York Jets v Green Bay Packers
De NFL wilde graag meer spannende en aansprekende affiches voor Thursday Night Football. Dat lijkt dit jaar prima te lukken en met de divisieontmoeting tussen de Green Bay Packers en Minnesota Vikings, beiden 2-2, staat er ook vannacht een mooie wedstrijd op het programma. Voor de kick-off van speelronde vijf reizen we af naar Lambeau Field, het prachtige outdoor stadium aan 1265 Lombardi Avenue in Green Bay, Wisconsin. Het is nog niet die tijd van het jaar wanneer de inwoners van Packer City, ongeveer even groot als Alphen aan den Rijn, hun stadion The Frozen Tundra noemen, maar net als bij tien graden onder nul zal het stadion komende nacht met ruim 75.000 cheeseheads gevuld zijn voor een altijd pikante NFC North clash.

Fine receivers
Quarterback Aaron Rodgers en de Packers maakten afgelopen weekend korte metten met de kritiek aan hun adres na de beschamende nederlaag tijdens speelronde drie tegen de Detroit Lions. In Chicago leverde iedere drive minimaal een field goal poging op. Rivaal Chicago werd in eigen huis op een 38-17 nederlaag getrakteerd en Rodgers gooide 302 yards en vier touchdowns. Wide receiver Jordy Nelson voert de league aan met 33 recepties voor 459 yards en ook collega ballenvanger Randall Cobb liet zien wat hij waard was met zeven recepties voor 113 yards en twee touchdowns tegen de Bears. Met een passer als Rodgers in huis en twee uitstekende receivers hoeven de Packers zich dan ook bijna geen zorgen te maken over de running game die wat minder loopt.

Luchtaanval
Na de wedstrijd tegen de Lions liet Rodgers al weten dat het wel goed zou komen, en hij hield woord. Dat was echter dus niet te danken aan de running game. Eddie Lacy haalt bij lange na het niveau van vorig jaar niet en de running back wacht nog op zijn eerste wedstrijd waarin hij minimaal 50 yards pakt. En dan te bedenken dat zijn gemiddelde vorig jaar op 78.5 per wedstrijd lag. Minnesota heeft al een pittig seizoen achter de rug en trof de laatste drie weken achtereenvolgens de Patriots, Saints en Falcons. De ploeg weet dus hoe het is om tegen een sterke luchtaanval te spelen. De winst ligt voor de Vikings op de 3rd down van de tegenstander. De verdediging staat hiermee één na laatste in de league. Alleen uitgerekend de Packers (52.6) deden het slechter. Een interessant gegeven voor aanvang van deze ontmoeting.

Topweekend
Atlanta Falcons v Minnesota VikingsMinnesota heeft een topweekend achter de rug. Rookie quarterback Teddy Bridgewater luisterde zijn basisdebuut op met 317 yards en rende ook zelf een touchdown binnen. De korte voorbereiding op de uitwedstrijd in Green Bay zal echter een test voor hem zijn. Hij liep in de wedstrijd tegen Atlanta een enkelkwetsuur op, maar lijkt fit genoeg te zijn voor een nieuwe uitdaging. Om hem heen gebeurden ook veel mooie dingen. Bridgewater wist Jarius Wright acht maal succesvol te vinden voor 132 yards, een record voor de voormalig wide receiver van Arkansas. Rookie running back Jerick McKinnon (foto, derde ronde draftkeuze) had de dag van zijn leven met 135 rushing yards en veteraan Matt Asiata, de vervanger van Adrian Peterson, mocht twinitig maal de bal ontvangen voor 78 yards en drie scores. Prachtig om te zien hoe de puzzelstukjes opeens in elkaar kunnen vallen.

Gelijkspel
De kans ik groot dat hoofdcoach Mike Zimmer doorgaat op de ingeslagen weg, in de wetenschap dat de Packers dit jaar tot nu toe veel rushing yards weggaven aan hun tegenstanders. Ook in de gewonnen wedstrijd tegen de Bears konden ze de running game niet stoppen en profiteerden ze enkel van de turnovers. Packers’ coach Mike McCarthy gaf in aanloop naar de wedstrijd van aankomende nacht toe dat hier winst te behalen valt en dat hij zeker nog niet tevreden is. De laatste twintig jaar staat Green Bay in eigen huis op een 15-4-1 record tegen Minnesota tijdens het reguliere seizoen en dat is een duidelijke statistiek. Het (vrij unieke) gelijkspel was trouwens vorig jaar, toen Rodgers met een gebroken sleutelbeen moest toekijken vanaf de zijlijn.

De ervaren Aaron Rodgers vs. rookie Teddy Bridgewater. Een gevecht tussen twee teams die op 2-2 staan en dus de wetenschap hebben dat een divisieoverwinning cruciaal is. Thursday Night Football op Lambeau Field. Daar zet je toch de wekker voor? Kick-off is rond de klok van 02:30. Dekentje erbij, grote mok koffie en gaan.

Vikings @ Packers is de start van speelronde vijf. Het volledige programma:

Zondag 05 oktober 19:00
Chicago Bears (2-2) @ Carolina Panthers (2-2)
Cleveland Browns (1-2) @ Tennessee Titans (1-3)
St. Louis Rams (1-2) @ Philadelphia Eagles (3-1)
Atlanta Falcons (2-2) @ New York Giants (2-2)
Tampa Bay Buccaneers (1-3) @ New Orleans Saints (1-3)
Houston Texans (3-1) @ Dallas Cowboys (3-1)
Buffalo Bills (2-2) @ Detroit Lions (3-1)
Baltimore Ravens (3-1) @ Indianapolis Colts (2-2)
Pittsburgh Steelers (2-2) @ Jacksonville Jaguars (0-4)

Zondag 05 oktober 22:05
Arizona Cardinals (3-0) @ Denver Broncos (2-1)

Zondag 05 oktober 22:25
Kansas City Chiefs (2-2) @ San Francisco 49ers (2-2)
New York Jets (1-3) @ San Diego Chargers (3-1)

Maandag 06 oktober 02:30
Cincinnati Bengals (3-0) @ New England Patriots (2-2)

Dinsdag 07 oktober 02:30
Seattle Seahawks (2-1) @ Washington Redskins (1-3)

Teams met een bye:
Miami Dolphins, Oakland Raiders

Ps: Vergeet niet voor 23:59 de SportAmerika Football Pool in te vullen.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. jacko 8 jaar ago

    Weer met plezier gelezen, Packers winnen natuurlijk 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen