NFL Update: Nieuw contract voor Alex Smith

Door

Alex Smith

Goed nieuws voor Alex Smith. De 30 jarige quarterback heeft een nieuw contract getekend bij de Kansas City Chiefs. De vier jarige overeenkomst is 68 miljoen dollar waard, waarvan 45 miljoen dollar gegarandeerd is. Met deze bedragen valt hij in dezelfde categorie Quarterbacks als Matthew Stafford en Tony Romo qua gegarandeerd geld.

Smith had nog maar één jaar op zijn oude contract en zou dus na dit seizoen ‘free agent’ worden. Door het nieuwe contract met Smith komt er een ‘franchise tag’ vrij voor volgend seizoen die de club waarschijnlijk zal gebruiken voor het behouden van Linebacker Justin Houston.

Alex Smith kwam in 2013 over van de San Francisco 49ers in ruil voor twee draft picks.

RGIII verbronsd
Robert Griffin III is afgelopen zaterdag vereeuwigd in Waco, Texas. Buiten het nieuwe stadion van Baylor heeft hij een bijna drie meter hoog beeld van zichzelf onthuld. De quarterback van de Washington Redskins was in 2011 de eerste speler ooit die namens Baylor de Heisman Trophy won.

Onder luid gejuich werd Griffin later in de middag ontvangen in het stadion waar hij samen met oud-president George W. Bush de coin toss ceremonie mocht doen. Maar niet het muntje gooien zelf, maar zijn ‘fistbump’ met Bush was het grote nieuws op Twitter.

Ray McDonald gearresteerd
Zondag is San Francisco 49ers Defensive End Ray McDonald door de politie gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld. Gezien dit voor McDonald alweer zijn tweede misdrijf is kan hij rekenen op een schorsing van meerdere wedstrijden. In 2010 werd hij al veroordeeld voor het rijden onder invloed.

Nog geen week geleden kondigde NFL commissioner Roger Goodell aan om huiselijk geweld door spelers harder te straffen. Ook voor zijn eigen coach moet McDonald vrezen. In 2012 liet Jim Harbaugh zijn spelers al weten dat ze met alles bij hem terecht kunnen behalve als ze een vrouw geslagen hebben.

Dit is niet de eerste schorsing voor een speler van de 49ers. Linebacker Aldon Smith werd een paar dagen geleden al voor negen wedstrijden geschorst.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen