Colts verslaan ook ongeïnspireerde Texans

De eerste play van de Indianapolis Colts was een fumble, de laatste play was een touchdown. Omdat de laconiek spelende Texans de Colts weigerden af te maken liepen ze tegen hun vijfde nederlaag van het seizoen op. De Colts wonnen voor de tweede week op rij, maar het is een overwinning met een rare bijsmaak. Dankzij de winst slinkt de kans dat de Colts in de draft kunnen kiezen voor Andrew Luck, één van de meest gehypete quarterback prospects sinds Peyton Manning.

Brian Cushing, de voormalige defensive rookie of the year, mocht tijdens de eerste play van de wedstrijd. ongehinderd de bal uit de handen van Orlovsky slaan. Arian Foster deed de rest en opende de score. Een strip-sack van Robert Mathis en een fieldgoal waren de enige wapenfeiten van  de ploeg van Jim Caldwell in het eerste kwart. Houston antwoordde met een field goal, waardoor het na één kwart 10-3.

Vanaf het tweede kwart ging het spel van de Texans van inspiratieloos naar ronduit zwak. Onder aanvoering van quarterback T.J Yates wisten ze niet één first down af te dwingen. Dan Orlovsky liet zien een goede two-minute drill te beheersen, maar oogde onzeker in de redzone. De fieldgoal van Vinatieri, die eerder in het tweede kwart trefzeker was, wist zijn doel niet te vinden. Beide ploegen gingen met een 10-6 tussenstand rusten.

Na halftime kwamen de Texans iets aggresiever uit de startblokken. Arian Foster bracht zijn team met een mooie rush van dertig yards in fieldgoal positie. Het verschil kwam met de succesvolle trap weer op zeven punten, maar ook in het derde kwart wisten de Colts dichtbij de AFC South winnaar te blijven.

De meest merkwaardige play in de wedstrijd kwam met nog drie minuten te spelen in het vierde kwart. De Texans probeerden de klok uit te spelen en keken tegen een belangrijke third down aan. De pass van Yates ging door de handen van Kevin Walter, stuitte tegen de rug van Antoine Bethea, en belandde via de hand van de duikende Chris Rucker bij Texans’ receiver Jacoby Jones. Daardoor behield de ploeg van coack Kubiak de bal en kon Rackers zijn derde fieldgoal tussen de palen trappen: 16-12.

Met een achterstand van vier punten en met een krappe twee minuten te gaan bewees Orlovsky nogmaals een goede two-minute drill in huis te hebben. Middels ondermeer een 34-yard pass naar Reggie Wayne bracht Orlosfky zijn ploeg in scoringspositie. Drie penalties van de Texans verdediging – twee van de verder uitstekend spelende rookie J.J. Watt – draaiden Houston de nek om.  Orlovsky vond Wayne nogmaals, dit keer in de endzone, om zo de tweede winst in even zoveel weken voor de Colts veilig te stellen. De Texans doen slechte zaken in hun jacht op een bye in de eerste ronde van de playoffs.