Hornets beëindigen winstreeks Denver, Lakers verliezen

Door

1recap1

Denver Nuggets – New Orleans Hornets, 86-110

Na een reeks van vijftien overwinningen op rij werd gister uitgerekend in en tegen New Orleans weer eens verloren. Na een kwart was het verschil al negen, met de rust was dat verschil al opgelopen tot 21. In het derde kwart probeerde de Nuggets nog wat terug te doen maar zij bleken niet bij machte om helemaal terug te komen in de wedstrijd. De Hornets boekte met de overwinning tegen Denver alweer hun vierde overwinning op rij. Gister wonnen ze met drie rookies in hun startopstelling.

Dat New Orleans beter was kwam terug in alle statistieken. Zo schoten ze bijna tien procent beter en vanaf de vrijeworplijn was het verschil zelfs vijftien procent in het nadeel van de Nuggets. Danilo Galinari scoorde 24 punten en was daarmee de beste van zijn team. Bij New Orleans waren er maarliefst zeven die in de dubbele cijfers scoorden, waaronder alle vijf de startende spelers. Ryan Anderson deed het het best met 23 en negen rebounds. Rookie Brian Roberts had dertien punten en daarnaast maarliefst achttien assists.

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors, 103-109

Even leek het alsof de Lakers het lek boven hadden en ze de playoffs makkelijk zouden gaan halen. Maar met het verlies in en tegen Golden State is de voorsprong op de nummer negen in de Western Conference geslonken tot nog maar één wedstrijd. Ondanks dat dit alweer het derde verlies op rij was, was het verlies te wijten aan Kobe Bryant. Kobe scoorde 36 punten en had daarnaast acht rebounds. D12 kwam tot elf punten en vijftien rebounds. Bij de thuisspelende ploeg had Stephen Curry, die door teamgenoot Jack MVP-kandidaat genoemd werd, 25 punten, tien assists en zeven rebounds. Ook David Lee had een double-double: 23 punten en twaalf rebounds.

Memphis Grizzlies – Washington Wizards, 94-107

Dat Washington met John Wall een heel ander team is dan zonder was al duidelijk. Onder leiding van Wall pakte de Wizards tegen Memphis hun zesde thuisoverwinning op rij. Na drie kwarten gespeeld te hebben was het nog altijd een spannende wedstrijd die beide kanten op kon vallen. Maar in het vierde kwart kwam Wall echt los, hij scoorde alleen in het laatste kwart al zeventien punten. Totaal kwam hij tot 47 punten, acht assists en zeven rebounds. Zijn directe tegenstander Mike Conley kwam tot 23 punten en zeven assists.

Philadelphia 76ers – Utah Jazz, 91-107

Utah moet het vooral van thuiswedstrijden hebben, de laatste negen uitwedstrijden gingen immers verloren. Met het oog op de playoffs werd thuis tegen Philadelphia wel een belangrijke overwinning behaald. Maarliefst zeven spelers aan de kant van Utah scoorde in de dubbele cijfers. Topscorer met zeventien was Foye. Favors had met dertien punten, tien rebounds een double-double. Bij de 76ers was Dorell Wright met negentien punten de leading scorer. Met nog elf wedstrijden te gaan kan het voor Utah, met een wedstrijd achterstand op plek acht, van doorslaggevend belang zijn dat het zeven daarvan thuis speelt.

Atlanta Hawks – Indiana Pacers, 94-100

Indiana speelt al vijf wedstrijden zonder de geblesseerde David West, maar van die vijf had zijn vervanger Tyler Hansbrough in vier een double-double. Tegen Atlanta had hij twaalf punten en elf rebounds. Daarnaast miste de Pacers nog twee starters maar dat hield ze niet van de overwinning tegen Atlanta af. Josh Smith had de meeste punten bij de Hawks, twintig. Bij de Pacers was de topscorer Gerald Green met negentien, maar ook Roy Hibbert had een goede wedstrijd. Zeventien punten en dertien rebounds.

Ook leuk om te lezen