Heat zet winstreeks op 27 zeges

Door

1recap1

Miami Heat v Oklahoma City Thunder ? Game TwoDe Miami Heat wachten na vijftig dagen nog steeds op de eerste nederlaag sinds begin februari. In Orlando beslechtten de Heat de burenruzie in Florida in hun voordeel met een eenvoudige 108-94 overwinning. Met de zege boekten LeBron James en co alweer hun 27e winst op een rij. Orlando hield met  de nederlaag zijn eigen reeks aan de gang: het was alweer de zeven verliespartij op rij voor de ploeg van coach Jacque Vaughn.

Het was weer James die de troepen aanvoerde tegen de Magic. De alleskunner van de Heat eindigde op 24 punten, elf assists en negen rebounds. Het was de zevende keer dit seizoen dat LeBron, die in de slotminuten nog iets langer op het veld bleef om die ene rebound te pakken, een assist of rebound tekort kwam voor een triple-double. Vier keer kwam hij wel in drie categorieën in de dubbele cijfers.

Miami speelde tegen Orlando voor de tweede opeenvolgende wedstrijd zonder Dwyane Wade, die nog steeds last had van zijn knieën. De Magic miste echter een aantal belangrijke spelers in Arron Afflalo en Nik Vucevic, naast lang geblesseerde Al Harrington. Ook Hedo Turkoglu ontbrak vanwege een schorsing voor het gebruik van verboden middelen. Voor Orlando, tot twee keer toe een hele lastige tegenstander voor de Heat, bleek het gemis van al deze spelers teveel van het goede.

In het eerste kwart kon de ploeg nog redelijk bijblijven, maar telkens als Miami even aanzette, liep het verschil weer snel op tot in de dubbele cijfers. Dat de Heat uiteindelijk nog maar veertien punten voorsprong hadden op het eind, kwam vooral omdat Orlando in de laatste paar minuten nog even wat extra punten kon scoren tegen de bankspelers van Miami. Veteraan Jameer Nelson speelde voor de Magic een uitstekende pot met 27 punten, 12 assists en vijf rebounds.

Heat leidt de Eastern Conference met dertien verliesduels minder dan nummer twee Indiana Pacers, Magic staat nu op één verliesduel van Charlotte Bobcats voor de titel slechtste ploeg in de league. Woensdag speelt Miami de lastige uitwedstrijd tegen de Chicago Bulls, gevolgd door een bezoek aan New Orleans voor een duel tegen de Hornets. New Orleans was gisteren goed voor het beëindigen van de winstreeks van de Denver Nuggets.

Ook leuk om te lezen