Penguins aan kop na zege op Sabres

Door

Pittsburgh Penguins v New York Islanders

De Pittsburgh Penguins hebben in een uitwedstrijd tegen de Buffalo Sabres alweer hun elfde zege van dit seizoen genoteerd en pakken zo de koppositie in de Eastern Conference. Penguins-captain Sidney Crosby (foto) was met twee assists en een goal de grote uitblinker.

De Penguins pakten al vroeg de leiding door een goal van Pascal Dupuis en verzuimden daarmee opnieuw niet om een uitwedstrijd vroeg te scoren.Kort hierna wisten de Penguins opnieuw het doel te vinden. Nadat Sabres-goalie Ryan Miller eerst nog knap redding bracht, lette Crosby beter op dan de rest en legde hij de puck in het netje voor een powerplay goal.

Buffalo weigerde zich echter neer te leggen bij de 2-0 achterstand en na een schot van Christian Ehrhoff lette Cody Hodgson goed op bij de rebound en scoorde hij namens Buffalo de 2-1. In de tweede periode wist Buffalo zelfs de stand gelijk te trekken, nadat ze via topscorer Thomas Vanek van een 5-on-3 powerplaysituatie optimaal gebruik maakten.

Wat  volgde was een vermakelijke en spannende ontknoping. Laat in de tweede periode moest de paal nog redding brengen voor de Sabres, maar in de derde periode zette Steve Ott de ploeg uit Buffalo zelfs op voorsprong. Die voorsprong was echter van korte duur, want twee minuten later was het wederom Dupuis die, na een schitterende pass van Kris Letang, de puck achter Miller joeg.

Met nog maar 2:04 te spelen sloeg het noodlot echter toe voor Buffalo. Miller zag een afstandsschot van Paul Martin over het hoofd vanwege de drukte voor hem en was de puck even kwijt, waarop hij die nog slechts uit het doel achter hem kon vissen. Die late treffer bleek genoeg voor de 4-3 overwinning voor de Penguins en de koppositie in de Eastern Confere.

In de volgende wedstrijd spelen beide ploegen thuis, de Sabres treffen de Winnipeg Jets en de Penguins ontmoeten de Philadelphia Flyers.

Dit artikel werd geschreven door Maarten van der Wielen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen