Game of the Day: Green Bay Packers @ Houston Texans

Door

Vanavond staat in het Reliant Stadium in Houston de Sunday Night Football van Week 6 op het programma. De Green Bay Packers (2-3) staan voor een loodzware klus tegen een team dat zich dit seizoen tot nu toe laat gelden als een topteam in de AFC. De Houston Texans staan namelijk op een 5-0 record en het is de vraag of de wisselvallige Packers kunnen stunten.

Cushing
De Texans hebben vijf dagen de tijd gehad om het ‘verlies’ van All-Pro linebacker Brian Cushing te verwerken. Cushing werd maandagavond hard geraakt door een low block van Jets guard Matt Slauson. Desondanks stond er na de Monday Night Game tegen de New York Jets wel een 23-17 overwinning op het scorebord. Het wegvallen van Cushing is een behoorlijke tegenvaller voor de Texans en het is zeer waarschijnlijk dat we hem niet meer terug zien dit seizoen.

Er zal nu veel druk komen te liggen op de schouders van J.J. Watt, die tot nu toe acht pass deflections en 7.5 sacks op zijn naam heeft staan. Anderhalf minder dan league leader Clay Matthews van de Packers.

Problemen voor Green Bay
Waar de Texans zich druk maken om het wegvallen van een linebacker, lijkt het probleem van Green Bay veel groter. Een aanzienlijk aantal blessures, waaronder running back Cedric Benson (verstuikte voet), tight end Jermichael Finley (schouder), defensive tackle B.J. Raji (enkel) en niet in de laatste plaats Pro Bowl wide receiver Greg Jennings (lies), komen de Packers zeer ongelegen gezien de slechts twee gewonnen wedstrijden tot nu toe.

Naast blessureleed mogen we na vijf speelrondes ook vaststellen dat de aanval van Green Bay niet loopt zoals verwacht. Na een gemiddelde van 35.0 punten vorig seizoen, de vijfde plek in NFL-historie, staan de Packers nu op een gemiddelde van 22.4 punten.

Quarterback Aaron Rodgers gooide bovendien al vier interceptions, waar dit vorig jaar over een heel seizoen zes waren.

Running back Benson, die we misschien in december pas weer terugzien wist bovendien gemiddeld nog geen vijftig yards neer te zetten. Dit zegt iets over de aanvallende onmacht van de totale offense.

Balans
De formatie van head coach Gary Kubiak lijkt de perfecte balans te hebben dit seizoen. Green Bay lijkt het volgende slachtoffer van Houston te worden, gezien de keiharde cijfers over de laatste twee wedstrijden. De Packers gaven 938 yards en 57 punten weg.

Angst zal er vooral zijn voor Adrian Foster die tweede in de league staat met 532 rushing yards. Quarterback Matt Schaub heeft daarnaast ook de uitstekend presterende receivers Andre Johnson (283 yards) en Owen Daniels (311 yards) tot zijn beschikking.

Favoriet
Het is aan de Texans om hun favorietenrol waar te maken in eigen stadion. Aan de andere kant moeten de Packers oppassen dat ze divisiegenoten Chicago Bears en de verrassend sterke Minnessota Vikings niet uit het oog verliezen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen