Postseason: Get well Derek Jeter

Door

Wil je niks missen van de MLB Playoffs? Dan ben je bij de rubriek Postseason aan het juiste adres. Tot en met de laatste pitch in de World Series word je dagelijks op de hoogte gehouden met nieuws, quotes, foto’s, tweets en pitching matchups. Tips? Tweet/DM @MisterPostmen postmarco01 Postseason: Cardinals geven gewoon niet op

Derek Jeter. Een absolute topper. De leider van de New York Yankees haalt alles uit de kast om te winnen, lichte blessures negeert hij gewoon. Ik zie hem nog in het oude Yankee Stadium de tribune in duiken om tegen de Boston Red Sox een bal te vangen. Dat zijn hoofd onder de schrammen zat, maakte hem niet uit. The Captain liep zaterdag een blessure op waar zelfs hij niet mee door kan spelen.

Jeter weigerde om het seizoen vaarwel te zeggen vanwege een gebroken enkel, zoals je van hem verwacht. Yankees dokter Chris Ahmad moest de vervelende mededeling dan ook voor hem spellen. “Dit is een blessure waar je niet doorheen kan spelen.”

  • Tigers’ manager Jim Leyland. “When you think of the postseason, you think of Derek Jeter. I am the opposing manager but fortunately over the years there is tremendous mutual respect.”
  • Nu Jeter de rest van de play-offs aan zich voorbij moet laten gaan, komt er een eind aan een imposante reeks. Hij speelde in alle 158 postseason wedstrijden die de Yankees speelden sinds 1996.

Raul Ibanez liet in de wedstrijd tegen Detroit weer zijn knuppel spreken. In de negende inning forceerde hij extra innings met een two-run homerun. Wacht, heb ik dat niet eerder gezien? Juist. Ibanez dwong in de derde wedstrijd in de serie met de Baltimore Orioles ook een verlenging af met een two-run homerun in de negende inning. De reactie van Tigers’ pitcher Justin Verlander op de klap van Ibanez is classic:

Delmon Young zette Detroit in de twaalfde inning op voorsprong. Een geweldig geslagen bal die bijna nog gevangen werd door Nick Swisher. Just kiddin. Lekker verdedigd Swish!

Preview ALCS en NLCS zondag:

St. Louis Cardinals @ San Francisco Giants (Game 1)

  • Cardinals’ closer Jason Motte heeft geen verklaring voor het succes van zijn ploeg. “I don’t know, maybe we’re just stubborn. We just don’t give up.”
  • Lance Lynn start op de heuvel voor de titelverdediger. In Game 4 tegen de Washington Nationals kreeg hij een walk-off homerun van Jason Werth om zijn oren.
  • De San Francisco Giants geven de bal in handen van Madison Bumgarner. De lefty liep in Game 2 tegen de Cincinnati Reds tegen een nederlaag op.

Detroit Tigers @ New York Yankees (Game 2, stand 1-0 voor Detroit)

  • Jayson Nix vervangt Jeter op de shortstop positie
  • Hiroki Kuroda start op de heuvel voor de Yankees met slechts drie dagen rust. Kuroda gooide in game 3 tegen de Orioles sterk in 8.2 innings
  • Detroit begint met Anibal Sanchez op de heuvel. Sanchez heeft nog nooit gegooid in het nieuwe Yankee Stadium. Hij maakte wel zijn debuut in het oude Yankee Stadium.
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen