Blackhawks naar 12-0-3, evenaren Gretzky’s Oilers

Door

St. Louis Blues v Chicago Blackhawks

De Chicago Blackhawks blijven winnen in de Western Conference. De Los Angeles Kings kwamen voor revanche naar de Windy City nadat ze de seizoensopener verloren van de Blackhawks, maar het resultaat bleef hetzelfde: 2 punten voor Chicago, 0 voor LA.

Chicago begon sterk en pakte in de eerste periode al een 2-0 voorsprong op de Kings, dankzij goals van Brent Seabrook en aanvoerder Jonathan Toews (foto), die scoorde uit een powerplay situatie. De Kings hadden lang weinig in te brengen in het goede spel van de Blackhawks en het was aan goalie Quick te danken dat de score in de eerste periode niet verder opliep.

Aan het begin van de tweede periode leek er weinig verandering in de wedstrijd te komen en wisten de Blackhawks aan de hand van Patrick Sharp ook hun derde treffer te creëeren. In de laatste periode deden de Kings nog wel wat terug en scoorde Mike Richards twee maal op de powerplay, maar de Blackhawks hielden stand en verdedigden zo hun 12de zege van dit seizoen.

Aangezien ze behalve twaalf zeges ook nog niet verloren in de reguliere speeltijd, evenaren ze het ’85 Oilers-record van punten in de eerste 15 duels van het seizoen. Het absolute record is in handen van de Anaheim Ducks, in 2006-2007 het seizoen openden met punten in de eerste 16 wedstrijden.

Chicago speelt morgenavond voor evenaring van dat record tegen hun rivaal de Vancouver Canucks.

Dit artikel werd geschreven door Maarten van der Wielen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen