Kane: Griep of kater?

Door

Aan het begin van deze week was een ieder die de Chicago Blackhawks een warm hart toedraagt ervan overtuigd: dit zou de week van de waarheid worden. Met deelname aan de playoffs op het spel, zou de regerend wereldkampioen uit de drie thuisduels met de Minnesota Wild, de Columbus Blue Jackets en de Pittsburgh Penguins tenminste vijf punten moeten peuren.

De week startte echter meer dan slecht. Coach Joel Quenneville moest met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis (interne bloeding als gevolg van een maagzweer, hij maakt het goed), terwijl ster-aanvaller Patrick Kane met ‘griepverschijnselen’ verstek diende te laten gaan.

Griep? Diverse Chicago-media werden op maandag en dinsdag bestookt met meldingen van fans die Kane in de zondagnacht VOOR zijn griepaanval tot diep in de nacht hadden zien drinken (lees: zuipen) in het uitgaansleven. Maar omdat dergelijke meldingen schering en inslag zijn (en omdat er geen bewijs was) werd er niet tot publicatie over gegaan.

De populaire website Deadspin.com, waar ESPN TMZ ontmoet, had echter WEL bewijs. Foto’s, met daarop een feestende en ogenschijnlijk bedwelmde Kane, lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. Met andere woorden: was er bij de 22-jarige partyboy wel sprake van een griepje, of had hij tijdens de week-van-de-waarheid twee dagen nodig gehad om zijn roes uit te slapen?

Het is al de zoveelste keer dat het (overmatige) alcohol-gebruik van Kane de media haalt. Twee jaar geleden was er de mishandeling van een taxichauffeur in zijn geboorteplaats Buffalo NY, waren er de halfnaakte foto’s in een limousine in Vancouver, en vierde Kane het winnen van de Stanley Cup wel ERG buitensporig. Tot op heden leek Kane’s alcoholconsumptie echter niet aantoonbaar van invloed op zijn spel.

Hoewel er in Chicago steeds meer stemmen opgaan om Kane naar rehab te sturen, lijkt een en ander ook nu weer met een sisser af te lopen. Op woensdag, in het met 3-1 gewonnen duel tegen de Minnesota Wild, speelde Kane een redelijke wedstrijd. En gisteravond (4-3 verlies tegen de Columbus Blue Jackets) eindigde hij op +2, met twee assists en een goal achter zijn naam.

Reden voor ’n feestje?

Foto: media.kickstatic.com

Ook leuk om te lezen