NBA wil ‘hard salary cap’

Door

Niet enkel in de NFL zijn er gesprekken tussen de liga en de spelers aan de gang omtrent de arbeidsovereenkomst, ook in de NBA is het momenteel menens. De NBA en zijn spelers hebben afgesproken om meer te praten met elkaar, om zo een eventuele lockout te voorkomen.

Vrijdag kwam de NBA en de spelersvakbond samen voor een twee uur durende vergadering. Het was de eerste formele sessie sinds november.

De huidige arbeidsovereenkomst loopt nog tot 30 juni, en vakbondsleider Billy Hunter (foto) zei dat hij beschikbaar is om te onderhandelen. ,,Wanneer de NBA het wil kunnen de teameigenaars ons een bod doen of iets dergelijks dat aangeeft dat ze een nieuw akkoord willen en het geen trage mars wordt naar een lockout toe,” zei Hunter.

De NBA voorziet 350 miljoen dollar verlies dit seizoen en de eigenaars hebben voorgesteld om met een ‘hard salary cap’ te werken, ter vervanging van het huidige systeem dat met uitzonderingen werkt. Hunter zei dat zo’n hard cap een ‘nonstarter’ was en de vakbond denkt dat het zelfs de liga zou verzwakken.

Hij zei ook dat ze geen ander voorstel zullen indienen en dat de liga dat ook niet zal doen in de nabije toekomst.

,,We zullen ons best doen om te onderhandelen. We willen dat er een akkoord komt. De spelers willen geen lockout maar ze hebben geen andere optie op dit moment,” zei Hunter. ,,Als we geen andere keuze hebben en ons enig alternatief is vechten, dan zullen we vechten.”

Foto: fantimes.cz

Ook leuk om te lezen