Game of the week: #1 Mississippi State tegen #5 Alabama

Door

Alabama v LSU

Over wat deze week de wedstrijd van de week zou worden hoefden we niet lang na te denken. #1 Mississippi State, één van de laatste drie ongeslagen teams, gaat op bezoek bij #5 Alabama. De winnaar is in één klap de favoriet voor de SEC West, het kampioenschap in de gehele SEC en een plek in de play-offs. Helemaal zeker zal de winnaar echter nog niet zijn. Mississippi State moet in de slotweek namelijk nog tegen Ole Miss en Alabama tegen Auburn. Ook na deze week blijft het dus spannend in de SEC.

Onverwacht belangrijk treffen

Dat Alabama speelt in wat wel eens de belangrijkste wedstrijd van het reguliere seizoen zou kunnen worden mag geen verrassing heten. Dit doen ze immers zo ongeveer ieder jaar. Dat Mississippi State de andere acteur zou zijn had niemand voor dit seizoen kunnen voorspellen. Zo stond Alabama in de preseason rankings al op nummer 2, terwijl Mississippi State niet in diezelfde rankings te vinden was. Het verschil tussen beide teams is echter veel groter dan alleen de verwachtingen voor aanvang van het seizoen.

Zo is het budget van Alabama ruim twee keer zo groot als dat van Mississippi State. 144 om 63 miljoen dollar. Alabama won bovendien de laatste zes ontmoetingen tussen beide teams en staat in de onderlinge serie op 76-18-3. Om zaterdag te winnen moet Mississippi State een paar hele oude statistieken uit de boeken spelen. Zo heeft al 57 jaar geen team uit de SEC West in één seizoen zowel LSU, waar al eerder van gewonnen werd, als Alabama verslagen. Mochten de Bulldogs zaterdag winnen, dan is dat hun 13e zege op rij. Iets dat ze al 70 jaar niet meer gelukt is. Alle historische statistieken wijzen dus Bama als grote favoriet aan.

Moeizame generale voor beide teams

Beide teams hebben een moeizame generale achter de rug. Alabama ontsnapte afgelopen week in overtime tegen LSU en had eigenlijk moeten verliezen. De laatste wedstrijd van Mississippi State was tegen FCS team Tennessee-Martin en die rekenen we even niet mee. De week daarvoor werd uiterst krap van Arkansas gewonnen en toen konden we al zien dat de Bulldogs het moeilijk hebben tegen een goede verdediging. Laat de verdediging van de Tide nu uitgerekend nog beter zijn en het is duidelijk dat het lastig kan worden voor Mississippi State.

De man om in de gaten te houden bij de Bulldogs is quarterback Dak Prescott. Tegen Arkansas liet hij zien kwetsbaar te zijn door twee interceptions te gooien. Hij zal dus echt beter moeten presteren, tegen Alabama kun je je zulke fouten namelijk niet permitteren.

Aan de kant van Alabama is receiver Amari Cooper de ster van het team. Ook hij kende echter geen beste generale in de wedstrijd tegen LSU. Juist toen het er om ging spannen liet hij meerdere ballen vallen, terwijl hij normaal een veilige optie is voor de Tide. Niet alleen beide teams, maar ook beide sterspelers zijn een beetje een vraagteken aan de vooravond van dit treffen.

Alabama favoriet

Alles afwegende kunnen we toch niets anders doen dan Alabama tot de favoriet bombarderen. De verdediging van de Tide is simpelweg te goed en zelfs als Cooper niet zijn beste spel laat zien, dan heeft Alabama nog wapens genoeg. Wil Mississippi State voor een verrassing zorgen, dan moet echt alles meezitten.

De wedstrijd begint al om 21:30 uur. Ook zonder veel slaap op te offeren kun je dus genieten van deze absolute kraker. Laat dat avondje stappen maar een keer zitten, deze wedstrijd wil je niet missen.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Mickel 8 jaar ago

    Prima analyse! Ik zet mijn geld echter op Mississippi State :). Ik ben héél erg benieuwd. Hoe dan ook wordt dit een échte kraker om naar uit te kijken… althans dat zou het moeten worden, toch!?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen