Trout wint eerste MVP Award, Kershaw de beste in NL

Door

San Diego Padres v Los Angeles Dodgers

Mike Trout werd vannacht unaniem verkozen tot de Most Valuable Player van de American League. De outfielder leidde zijn team, de Los Angeles Angels, voor het eerst sinds 2009 weer eens naar de play-offs. Dodgers-pitcher Clayton Kershaw was de beste in de National League en schreef geschiedenis.

De 23-jarige outfielder werd in zijn eerste twee jaar in de Major League tweede achter Miguel Cabrera in de strijd om de MVP Award. Vannacht won hij dan eindelijk zijn eerste. Hiermee evenaarde hij een prestatie van Mickey Mantle. Ook hij werd tweede in twee opeenvolgende seizoenen om vervolgens in het derde jaar de prijs te winnen. Het was de derde keer in de geschiedenis dat een speler van de Angels de prijs won. Don Baylor (1979) en Vladimir Guerrero (2004) gingen Trout voor.

Fantastisch seizoen
Trout speelde een fantastisch seizoen voor de Angels. In 157 wedstrijden noteerde hij 36 homeruns, 111 binnengeslagen punten, zestien gestolen honken en een slaggemiddelde van .287. Zijn WAR van 7.9 was daarnaast het hoogste in de Major League. Saillant detail: Zijn WAR was beduidend lager dan de jaren waarin hij tweede werd in de strijd om de MVP Award (2012: 10.7 & 2013: 9.2).

Victor Martinez, die gisteren een nieuw vierjarig contract tekende bij de Detroit Tigers, werd tweede. Michael Brantley, die een fantastisch seizoen speelde voor de Cleveland Indians, eindigde op de derde plaats.

Kershaw wint ook MVP Award
Los Angels Dodgers-pitcher Kershaw won naast de Cy Young Award ook de MVP Award in de National League. Hiermee werd hij pas de elfde pitcher in de geschiedenis, die beide prijzen in hetzelfde seizoen wist winnen. Het was daarnaast de eerste keer sinds 1983 dat een werper van de Dodgers de prijs in ontvangst mocht nemen. De laatste was Sandy Koufax.

Kershaw won 21 van zijn 27 wedstrijden en noteerde daarnaast geweldige cijfers met een ERA van 1.77 en 239 strikeouts. Ook gooide hij op 18 juni tegen de Colorado Rockies zijn eerste no-hitter.

Giancarlo Stanton van de Miami Marlins eindigde op de tweede plek. Pittsburgh Pirates-outfielder Andrew McCutchen, die de prijs vorig seizoen won, werd derde.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen