Season in Review: Minnesota Twins

Door

Cleveland Indians v Minnesota Twins

De Minnesota Twins wonnen vier wedstrijden meer dan in 2013, maar eindigde op een teleurstellende laatste plaats in de AL Central-divisie. Het kostte manager Ron Gardenhire na dertien jaar trouwe dienst de kop. Startende werper Phil Hughes viel in positieve zin op voor de Twins, terwijl de fans nog altijd moeten wachten op het debuut van toptalenten Miguel Sano en Byron Buxton.

Manager: Paul Molitor
General Manager: Terry Ryan
Stadion: Target Field
2013: 4e in de AL Central (66-96)
2014: 5e in de AL Central (70-92)
2014 MVP: Phil Hughesd (6.1 WAR)
2014 LVP: Jason Kubel (-1.1 WAR)

Upside
* Niemand in Minnesota en omstreken had verwacht dat Phil Hughes, teleurstellend in New York, uit zou groeien tot één van de verrassingen van het seizoen. De 28-jarige startende werper passeerde voor het eerst in zijn loopbaan de grens van 200 innings met een 3.52 ERA en een MLB-record 11.63 strikeout-to-walk ratio. Wat maakt het dan nog uit dat je op één out een bonus van 500.000 dollar mist?

* Target Field was gastheer van de MLB All-Star Game waarin Twins-spelers Glen Perkins en catcher Kurt Suzuki verantwoordelijk waren voor de laatste out.

* De ‘grote’ Kennys Vargas heeft de potentie om uit te groeien tot een power-hitter. De 24-jarige rookie noteerde in 53 wedstrijden een .274/.316/.456 slashline met negen homeruns en 38 binnengeslagen punten.

Downside
* Wat hadden de Twins graag top prospect Byron Buxton willen gebruiken, maar het seizoen van de 20-jarige outfielder kenmerkte zich met blessures. Zo maakte hij in een Minor League-wedstrijd een flinke klapper wat hem een hersenschudding opleverde en brak hij later in het seizoen ook nog zijn vinger. Spring Training komt voor hem echter niet in gevaar en met zijn nieuwe tattoo zit het ook wel snor.

proxy

* Is Joe Mauer het honkballen verleerd? De ex-catcher heeft één van de slechtste seizoenen uit zijn loopbaan achter de rug waarin hij aanvallend geen potten kon breken. En dat terwijl de 2009 AL MVP op het eerste honk en als aangewezen slagman speelde.

* De starting rotation in 2013 was slecht en in 2014, ondanks het seizoen van Hughes, niet veel beter. Aanwinst Ricky Nolasco presteerde ondermaats met een 5.38 ERA.

* En het help niet wanneer de verdedigers achter de pitcher stuntelen. De Twins’ defense was de beroerdste in de league wanneer je kijkt naar de statistiek Defensive Runs Saved (-25). Dat is ook niet gek gezien het aantal spelers dat in het outfield speelde (11), inclusief shortstop(!) Danny Santana.

Het seizoen van de Twins in een..

2015
Hall of Famer Paul Molitor heeft het stokje van Gardenhire overgenomen en zal voor een frisse wind zorgen. Top talenten Buxton en Sano gaan ergens in 2015 hun MLB-debuut maken en daarmee krijgen de fans de eerste beelden te zien van de Twins van de toekomst. Nu nog een upgrade in de starting rotation en defense.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen