NHL Weekend Watch: Californische clash in Los Angeles

Door

Detroit Red Wings v Chicago Blackhawks

Elke week zijn er heel veel wedstrijden in de NHL. Maar de meesten zijn op tijdstippen dat wij in Nederland heerlijk op een oor liggen. En vooral doordeweeks is het een hele opgave om wedstrijden te gaan kijken. Maar in het weekend? Dan hoeven we niet in alle vroegte op het werk te zijn! Dus welke wedstrijden kan je kijken? SportAmerika zet de leukste NHL wedstrijden voor je op een rij.

Vrijdag

Vannacht om 1:30 uur spelen de Chicago Blackhawks tegen de Red Wings in Detroit. Beide ploegen grijpen met 19 punten momenteel virtueel naast een plek in de play-offs. De ploegen uit de Original Six spelen wisselvallig, maar zullen deze wedstrijd willen aangrijpen om de weg naar boven in te zetten. Chicago heeft net een serie van drie verliespartijen achter de rug en moet Patrick Sharp missen. Voor Detroit is spelmaker Datsyuk twijfelachtig. Voor de neutrale kijker is het te hopen dat hij meedoet.

Zaterdag

Zaterdag is een feestje!

Om 19:00 uur kan met het bord op schoot gekeken worden naar de Boston Bruins en de Carolina Hurricanes. Kan Boston na twee grote nederlagen de rug rechten tegen de Hurricanes? Of hangen ze in de touwen en volgt er nog een tik?

Een uur later speelt Dallas Stars tegen Minnesota Wild. Beide ploegen zijn moeizaam aan het seizoen begonnen, maar hebben een leuke historische connectie. Minnesota verloor “zijn North Stars” in 1993 aan Dallas. Sinds 2000 is de NHL teruggekeerd in Minnesota. Van beide ploegen mag verwacht worden dat ze meestrijden om een plaats in de play-offs. Tot op heden maken ze het beiden echter niet waar. Toch is er genoeg om voor te gaan zitten. Tyler Seguin kan zomaar uit zijn slof schieten. Bij de Wild scoorde Nino Niederreiter vorige wedstrijd zijn eerste hattrick. Afwezig door blessures zijn Valeri Nichushkin en Zach Parise.

Het mooiste affiche van de avond is de wedstrijd tussen de Los Angeles Kings en Anaheim Ducks. De Kings zijn regerend kampioen en de Ducks zijn één van de grootste kanshebbers voor dit jaar. Maar in de selectie van Anaheim is de bof uitgebroken. Corey Perry en Francois Beauchemin zijn hierdoor waarschijnlijk afwezig. Het is voor Anaheim te hopen dat de ziekte zich binnen de selectie niet verder heeft verspreid. De wedstrijd start om 22:00 uur.

Zondag

In de nacht van zondag op maandag staan de Arizona Coyotes en de Edmonton Oilers tegenover elkaar. Beiden staan er in het westen niet goed voor. Het zijn geen hoogvliegers, maar daarom juist interessant. De Buffalo Sabres lijken af te stevenen op de laatste plek in de NHL. Maar gaan Arizona en Edmonton ook een gooi doen naar Connor McDavid? Je ziet het zondagnacht vanaf 03:00!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen