Henrik Lundqvist stelt Zweedse supporters voorlopig teleur

Door

De NHL maakte gisteren een grote stap in de onderhandelingen richting een nieuw akkoord door een significant aanbod aan de NHLPA te doen en dat is voor Henrik Lundqvist een reden om voorlopig af te zien van een tijdelijke overgang naar Europa. De Zweedse doelman van de New York Rangers wacht de onderhandelingen voorlopig af en vertrekt niet naar de Frölunda Indians in zijn geboorteland.

Bekend terrein

Lundqvist kwam als kleine jongen al kijken bij Frölunda en speelde voor zijn periode in de NHL vijf seizoenen op het hoogste niveau bij de Indians. In dat tijdsbestek behaalde de club 2 van de 3 landstitels (2003 en 2005) uit haar historie en de roep van de fans om een terugkeer van Henrik Lundqvist is dan ook groot.

Zelf zette de doelman in die periode indrukwekkende cijfers neer. In 2003 behaalde Lundqvist een save percentage van 0,948 en een goals against average van 1,45. Twee seizoenen later bezorgde Henke zijn club de landstitel met een save percentage van 0,936 en een goals against average van 1,79.

Broer Joel Lundqvist speelt nog steeds bij de Indians, hij is aanvoerder van het team. Daarnaast spelen NHL-spelers Matt Duchene (Avalanche) en Viktor Stalberg (Blackhawks) al in Göteborg.

Onderhandelingen

De doelman was de laatste dagen in Göteborg en bezocht daar onder meer de wedstrijd tussen Frolunda en HV71 om zijn situatie te bespreken. Via zijn Twitter-account maakte hij bekend voorlopig niet te tekenen.

“De laatste weken heb ik nagedacht hoe ik het beste fit kan blijven in aanloop naar het NHL-seizoen. Zowel fysiek als mentaal is dat een uitdaging. Ik heb het besluit genomen om op dit moment niet voor Frölunda te gaan spelen. Ik blijf wachten wat er gaat gebeuren in de NHL-lockout.” De doelman wil een latere komst naar Göteborg echter nog niet uitsluiten: “Als de lockout word verlengd, hoop ik alsnog voor Frölunda te tekenen.” In een eerder stadium zei Lundqvist nog naar Göteborg te vertrekken, zonder te weten hoe lang hij daar zou blijven. “Misschien een week, misschien een paar maanden.”

Positief signaal

De NHL zette een mooie stap in de richting van de NHLPA en Lundqvist lijkt hiermee aan te willen geven een positief gevoel te hebben over de nieuwe situatie. Hoe lang het nog zal duren blijft koffiedik kijken, maar van steeds meer kanten lijkt een akkoord dichterbij te komen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen