NHL All-Star Highlights

Door

2015 Honda NHL All-Star Game

Afgelopen weekend was het NHL All-Star Weekend. Het weekend stond bol van de show, plezier en humor. Eén weekend per jaar zijn de spelers niet elkaars vijanden. Vetes bestaan even niet meer en All is good!. Heb je er niets van gezien of meegekregen? Geen probleem! Hier blikken we terug op de hoogtepunten van het weekend.

Hoogtepunt van skill competition

Zaterdagnacht was de NHL All-Star Skill Competition. Hoogtepunt was de Breakaway Challenge. Tijdens dit evenement halen de spelers alles uit de kast om het publiek te vermaken. Ryan Johansen deed dat bijvoorbeeld door een 7-jarig kind “op te rapen” om hem te helpen met scoren. Dit gebruikte Jakub Voracek als inspiratie om Johnny Gaudreau en zijn lengte ( eigenlijk het gebrek daaraan) belachelijk te maken.

Ook maakte Roberto Luongo nog een kleine referentie naar #DeflateGate tijdens de Skill Competition.

 

Feel good stories

Naast de trade van Kessel en Seguin was het verhaal van de All-Star Draft de wens van Ovechkin om als laatste gekozen te worden. Aan die ‘eer’ was een auto verbonden. Nu zit Ovechkin niet verlegen om een auto, maar hij had een bijzondere bestemming voor de auto. De Russische superster van de Capitals wilde de auto doneren aan een goed doel. Het ijshockey-programma voor gehandicapte kinderen gaat Ovechkin écht aan het hart. Een kant die vaak onderbelicht wordt bij de flamboyente Ovechkin.

Toen de autofabrikant dat hoorde, kreeg Ovi alsnog een auto.

 

Over de bloedlijn van de familie Sutter is in het ijshockey veel bekend. Darryl en Brent zijn bekende oud-spelers en NHL coaches. Dat ook Chris Sutter een begenadigd coach is liet hij tijdens de All-Star Game blijken. De zoon van Darryl sprak de spelers minutenlang toe. Vooral het moment met Patrick Kane was briljant.

De All-Star Game

De wedstrijd werd een paradijs voor de doelpuntenmakers. De eindstand werd 17-12 voor Team Toews. De MVP werd Ryan Johansen. Ook dat leverde een auto op. Jakub Voracek behaalde een All-Star record door zes punten te scoren. Topscorer werd John Tavares met vier goals.   

Bekijk het eens vanuit een ander oogpunt

Dat de All-Star Game, de NHL en entertainment hand in hand gaan is bekend. Dit wordt niet alleen beperkt tot het All-Star Weekend. De kijkers en toeschouwers vermaken is de kern. Zo werden spelers al behangen met microfoontjes. Nu komt er nog een extra dimensie bij. Door camera’s op de spelers ziet de kijker wat de spelers zien. Een voorproefje?  

 

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Sander Baarsma 7 jaar ago

    Nooit naar het NHL All-Star weekend gekeken, maar dit zag er erg vermakelijk uit! Een hoog NBA gevoel, met plezier en leuke dingen om als fan te zien. Beter dan die slappe hap als de Pro Bowl of een saaie MLB All-Star game. Op de home run derby na dan. Leuk stuk, leuk om te leren en hierdoor duik ik meteen youtube op om er meer van te zien. Dank Bas

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen